Martin fra «Søsken»:

- Kroppen hans orket ikke mer

Martin Steen fra «Søsken» er gått bort.

MAMMAS HELT: Kreftsyke Martin er født med Downs syndrom, og ble seernes yndling i TV-serien «Søsken». Tidligere denne uken delte mamma Monica Hennum Steen den triste nyheten om at den tapre gutten hennes var død - kroppen hans orket ikke mer. Foto: Svend Aage Madsen / Se og Hør
MAMMAS HELT: Kreftsyke Martin er født med Downs syndrom, og ble seernes yndling i TV-serien «Søsken». Tidligere denne uken delte mamma Monica Hennum Steen den triste nyheten om at den tapre gutten hennes var død - kroppen hans orket ikke mer. Foto: Svend Aage Madsen / Se og Hør Vis mer
Publisert

Martin Steen fra Drammen er død, bare 15 år gammel. Han fikk leukemi som ti-åring, og kjempet tappert mot kreften i seks år.

- Martin hadde ikke kreft da han forlot oss. Det var kroppen hans som ikke orket mer, sier mamma Monica Hennum Steen.

Martin og storebroren Markus sjarmerte seerne i TV-serien «Søsken» i 2017, og de ble hedret med Gullruten for sin innsats. Bildene som viste nærheten og kjærligheten mellom lillebror med Downs syndrom og hans hjertevarme storebror vil for alltid bli husket.

- Vi gleder oss over at Martin var kreftfri det siste halvannet året, og at vi fikk se ham vokste til å bli familiens tenåring. Det er slik vi vil huske ham, en ung mann som var fast bestemt på hvordan guttesveisen skulle være.

Krevende år

Monica og ektemannen Håkon har vært åpen på Facebook om sønnen og familiens kamp, helt siden han ble syk. Hun har aldri lagt skjul på at det har vært noen krevende år, med kreft og tilbakefall, nye behandlingsmetoder og senskader.

Derfor delte familien til Martin også sine tanker da de forsto hvilken vei det bar da hans lever og nyrer sviktet for en ukes tid siden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer