Patrik Sjöberg

- Kroppen begynte å svikte

Høydehopp-legenden Patrik Sjöberg åpner seg om sykdomsmarerittet som nesten kostet han livet.

OL-HELT: Patrik Sjöberg er en meritert OL-utøver. Her fra da han var aktiv i 1996. Foto: NTB
OL-HELT: Patrik Sjöberg er en meritert OL-utøver. Her fra da han var aktiv i 1996. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Patrik Sjöberg (56) har ikke hatt et enkelt år. Den svenske OL-helten ble i mars alvorlig syk. Sjöberg var innlagt på intensivavdelingen i én måned etter å ha hatt lungebetennelse og blodforgiftning.

Etter å ha blitt skrevet ut av sykehus, kom et nytt tilbakeslag - og et nytt sykehusopphold sto for tur. Nå åpner 56-åringen seg om den brutale tiden - som nesten kostet han livet.

- Jeg er takknemlig for at jeg kan stå opp. Noen dager føles det rimelig greit, mens andre dager er det en kamp. Det har med å gjøre at jeg fikk tilbake bakteriene som har satt seg i korsryggen, forteller Sjöberg til svenske Aftonbladet.

BAR BAKKE: For tre år siden fikk Sarah Elise Kolpus (25) en mystisk sykdom som endret livet hennes totalt. Vis mer

- Vil ta ett år

I april delte Sjöberg skremmende bilder på sosiale medier fra sykehusoppholdet. På Instagram skrev han om den brutale opplevelsen, hvor han blant annet raste ned i vekt. Sjöberg sier nå at det vil ta ett år før han er tilbake til det normale.

- Det vil ta opp til ett år å komme tilbake. Jeg var jo seks timer fra å dø hvis jeg ikke hadde dratt til sykehus i tide. Jeg var helt overbevist om at det var corona og at jeg kunne løse det med søvn og vann. Så begynte kroppen å svikte. Jeg kunne ikke gå til toalettet, jeg måtte slepe meg dit og hadde vondt i hele kroppen.

Etter å ha blitt utskrevet fra sykehus, måtte Sjöberg et par uker senere få behandling igjen.

«Jeg har fått tilbake skiten, bakteriene har angrepet korsryggen, det er derfor jeg har hatt så vondt i ryggen», skrev han i en melding til Expressen.

KREFTSJOKK: Da Karsten Warholm løp seg inn i de norske hjertene med VM-gull i London i 2017, hadde kjæresten Oda Djupvik nettopp fullført sin siste kreftbehandling. Det kommer frem i NRK-serien «Karsten og Leif». Foto: NTB Scanpix Vis mer

Meritert

56-åringen er blant Sveriges største friidrettsstjerner gjennom alle tider. Han er den eneste høydehopperen med tre OL-medaljer, og han satte i 1987 verdensrekord med 2,42 under et stevne i Stockholm.

Etter karrieren skrev han ei bok om sin tøffe oppvekst med seksuelle overgrep fra sin trener og stefar, og har vært en ettertraktet foredragsholder. Høsten 2019 tok han pause etter mange år med alkoholproblemer og medikamentmisbruk, noe han var åpen om.

VERDENSMESTER: Patrik Sjöberg gjest hos Fredrik Skavlan. Foto: Kyrre Lien / NTB
VERDENSMESTER: Patrik Sjöberg gjest hos Fredrik Skavlan. Foto: Kyrre Lien / NTB Vis mer

Sjöberg sier han nå ha vært uten alkohol i over 600 dager.

- Tanken var ikke at jeg skulle slutte for evig, jeg vet ikke om det er for godt heller. I dag har jeg bare ikke det suget.

BODY BIZARRE: I serien «Body Bizarre» møter vi mennesker med helt spesielle og mystiske sykdommer. Video: Rød Løper/Dplay Vis mer

LES OGSÅ: - Ikke noe jeg unner min verste fiende

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer