BARNEDÅP: Kristina Torgersen ble utsatt for et voldsomt press da hun forklarte de voksne rundt seg at hun ville beholde barnet. Men etter at barnet var født, fikk hun god hjelp. Foto: PRIVAT/SE OG HØR
BARNEDÅP: Kristina Torgersen ble utsatt for et voldsomt press da hun forklarte de voksne rundt seg at hun ville beholde barnet. Men etter at barnet var født, fikk hun god hjelp. Foto: PRIVAT/SE OG HØRVis mer

Kristina ble gravid som 13-åring

– Jeg ombestemte meg da det gikk opp for meg at det var et lite liv inne i magen min. Da ble det helt feil for meg å ta abort, sier Vestold-jenta til Se og Hør.

SEOGHØR.NO: Kristina Torgersen (19) fra Nøtterøy i Vestfold var nettopp kommet i begynnelsen av tenårene, da hun oppdaget at hun skulle bli mor. Hun var 13 år gammel.

– Jeg var bare fem uker på vei da jeg fikk sikker beskjed. Da hadde jeg vært både sliten og trøtt, og plaget av voldsomme humørsvingninger. I tillegg kastet jeg opp hver eneste dag, sier Kristina.

Oppdagelsen gjorde 13-åringen både usikker og redd, og hun ville ta abort. 

– Jeg ombestemte meg da det gikk opp for meg at det var et lite liv inne i magen min. Da ble det helt feil for meg å ta abort, forteller Kristina til Se og Hør.

Saken fortsetter under bildene.

EN GOD MOR – Jeg tror at man kan være en god mor – uansett om man er ung eller gammel!, sier Kristina som gjerne hopper på trampoline med sønnen.
 Foto: HENNING JENSEN/SE OG HØR
EN GOD MOR – Jeg tror at man kan være en god mor – uansett om man er ung eller gammel!, sier Kristina som gjerne hopper på trampoline med sønnen. Foto: HENNING JENSEN/SE OG HØR Vis mer

Alene

Kristina ble utsatt for et voldsomt press da hun forklarte de voksne rundt seg at hun ville beholde barnet.

Hun fikk mange negative kommentarer da hun holdt fast ved sitt livs viktigste avgjørelse.

– I tiden rundt fødselen følte Kristina et press fra omgivelsene om å ta abort.

– Det var forferdelig, jeg følte meg så utrolig alene, forteller Kristina.

I dag har hun et godt forhold til barnevernet.

Fosterhjem

- Det var en vanskelig tid. Jeg hadde passerte 12. uke i svangerskapet, og det var ikke lenger mulig å ta abort. Da ble jeg truet med at barnet mitt ville bli tatt fra meg på fødeavdelingen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kristina bodde hos moren sin da graviditeten ble oppdaget. Noen måneder ut i svangerskapet flyttet hun frivillig til et fosterhjem, hvor hun var underlagt barnevernet.

FORELSKET: Kristina var bare 14 år gammel da Christoffer ble født. Hun gråt av glede da hun holdt ham i armene første gang. Foto: PRIVAT/SE OG HØR
FORELSKET: Kristina var bare 14 år gammel da Christoffer ble født. Hun gråt av glede da hun holdt ham i armene første gang. Foto: PRIVAT/SE OG HØR Vis mer

Gledet seg

På grunn av sin unge alder ble Kristina fulgt tett opp under svangerskapet. Hun gledet seg til hver ultralydundersøkelse, og hun fikk se med egne øyne hvordan gutten hennes vokste.

– For hvert spark jeg kjente ble jeg mer og mer knyttet til barnet i magen.

Gråt av glede

 – Jeg gråt av lykke da jeg holdt babyen min i armene for første gang. Jeg var helt forelsket! Han var, og er i mine øyne, verdens vakreste og fineste gutt, sier Kristina lykkelig.

Både mor og fostermor var med henne under fødselen.

Kristina Torgersen var bare 13 år gammel da hun ble gravid.
Kristina Torgersen var bare 13 år gammel da hun ble gravid. Vis mer

Utfordringene sto selvsagt i kø. Kristina setter stor pris på hjelpen hun fikk av både sin mor og fosterforeldrene. Av dem lærte hun mye. 

Ferdig utdannet

Seks år er gått siden Kristina ble gravid. Hun ønsker ikke å utdype omstendighetene rundt hvordan hun ble med barn, men forteller at Christoffer har et godt forhold til sitt biologiske opphav.

Jeg vil dele min sterke historie med Se og Hørs lesere

19-åringen har vokst med morsrollen, og bor i dag i egen leilighet. Hun er snart ferdig utdannet helsefagarbeider.

God mor

– Jeg vet at jeg er en god mor for Christoffer, men jeg vil likevel ikke anbefale noen å få barn i så ung alder som jeg gjorde. Men skulle noen bli gravide som 13-åring, må de selv få ta valget om hvordan det skal håndteres, mener Kristina, og gir sønnen sin en klem.

– Jeg tror at man kan være en god mor – uansett om man er ung eller gammel!

Vil du bli enda bedre kjent med Kristina, kan du lese bloggen hennes her.

LES OGSÅ: Mille (9) bruker størrelse 42,5 i sko