Lauren Smith-Fields:

Krever svar etter Laurens død

23 år gamle Lauren skulle bare på date. Kort tid senere ble hun funnet død.

DØDE: Lauren Smith-Fields ble funnet livløs i leiligheten sin. Foto: Instagram
DØDE: Lauren Smith-Fields ble funnet livløs i leiligheten sin. Foto: Instagram Vis mer
Publisert

Det har gått over en måned siden studenten Lauren Smith-Fields (23) ble funnet livløs på gulvet i leiligheten sin i Bridgeport i delstaten Connecticut i USA.

23-åringen døde 12. desember, etter at hun hadde vært på date med en mann som hun hadde møtt tre dager tidligere gjennom datingappen Bumble. Det kommer frem i en hendelsesrapport innhentet av People.

Mandag ble dødsårsaken kjent. Da kom det frem at 23-åringen døde som følge av en blanding av ulike stoffer, deriblant fentanyl og alkohol, ifølge ABC News. Ifølge rettsmedisineren var dødsfallet en ulykke.

Familien hevder imidlertid at politiet ikke har etterforsket dødsfallet tilstrekkelig. Nå krever de svar.

DØDE: Den populære TikTokeren Kassidy Pierson tapte kampen mot kreften etter at hun ble diagnostisert for seks år siden. Video: TikTok. Reporter: Julie Tran. Vis mer

- Sluttet å puste

Amerikanske myndigheter mener at det ikke er tegn på at det har skjedd noe kriminelt knyttet til Smith-Fields' død. Familien hennes er riktignok ikke overbevist om at dette stemmer.

Politiet har hittil ikke frigitt navnet på mannen som 23-åringen var på date med.

Ifølge politiet skal mannen ha vært den som ringte nødnummeret. Det gjorde han etter å ha innsett at hun blødde fra nesen og hadde sluttet å puste.

- De (politiet journ.anm.) ville at vi skulle glemme datteren vår, søsteren deres, vår kjære, forklarte moren til Smith-Fields, Shantell Fields, til tv-stasjonen WNBC, ifølge People.

FARVEL: Disse måtte vi ta farvel med i 2021. Video: Steffen Pettersen Vis mer

- De tenkte de bare skulle kaste henne bort som søppel, som om hun ikke var viktig, som om hun ikke hadde familiemedlemmer som elsket henne. Vi kjemper for henne, sa hun videre.

Også broren til 23-åringen, Lakeem Jetter, tok en prat med tv-stasjonen og hevdet at politiet brydde seg svært lite om søsterens dødsfall.

Samlet ikke inn bevis

Ifølge broren ble ikke familien kontaktet etter funnet av søsterens kropp. Han hevder også at politiet ikke klarte å samle inn en rekke bevis, deriblant en beroligende pille og en brukt kondom fra søsterens leilighet.

- Jeg føler at fordi han er en hvit mann og hun er en svart kvinne, feier de det bare under teppet, hevdet Jetter, og påsto videre at politiet fortalte familien hans at de ikke ville etterforske mannen hun var på date med.

Politiet skal ifølge broren også ha påstått at «han virket som en hyggelig fyr», som han mener skal ha vært grunnen til at de droppet etterforskningen.

SKUTT: Ana Abulaban ble skutt av mannen sin, Ali Abulaban, grunnet sjalusi den 21. oktober i fjor. Reporter: Marthe Tveter Gjønnes. Vis mer

Bridgeport Police har hittil ikke uttalt seg.

Søndag 23 januar skulle Smith-Fields ha fylt 24 år, men den dagen fikk hun aldri oppleve. Samme dag marsjerte hundrevis i Bridgeport og krevde rettferdighet for henne.

Familiens advokat Darnell Crosland har nå sendt inn en advarsel om søksmål til Bridgeport, og varslet dem om hans intensjon om å saksøke byen «i et forsøk på å få en rettferdig prosess».

- Politiavdelingen har vært rasemessig ufølsom overfor denne familien, og har behandlet dem uten respekt og krenket borgerrettighetene deres, står det i advarselen, ifølge People.

LES OGSÅ: Død influenser (26) ble drept

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer