MYE PANT: - Det har blitt mange runder med flaskepant, sier Marita Jacobsen og Tommy Kristiansen. Selma (t.h.) er på bedringens vei - og det gleder også lillesøster Cara (2) seg over. Foto: Se og Hør
MYE PANT: - Det har blitt mange runder med flaskepant, sier Marita Jacobsen og Tommy Kristiansen. Selma (t.h.) er på bedringens vei - og det gleder også lillesøster Cara (2) seg over. Foto: Se og HørVis mer

Kreftsyke Selma (4) ordnet drømmetur for 46 syke barn

Vesle Selma har akutt leukemi, men har stått i spissen for å pante flasker for 800 000 kroner.

SEOGHØR.NO: Det var et sjokk for Marita Jacobsen (34) og pappa Tommy Kristiansen (40) da datteren fikk akutt leukemi for to år siden. En kul i nakken viste seg å være en hissig kreftform.

- Vi hadde to valg da Selma ble alvorlig rammet av kreft. Det ene var å lukke oss inne og deppe. Det andre var å stå oppreist og gjøre den krevende behandlingen til en positiv opplevelse. Vi valgte det siste, forteller pappa Tommy.

Eventyrlig sum

For å klare å holde motet oppe, både hos seg selv og Selma, startet ekteparet SuperSelma-prosjektet. 

Dette går ut på å samle inn tomflasker, og bruke pantepengene på å finne på noe morsomt for andre barn i samme situasjon som Selma.

FIKSER ALT: - Det blir kjempemoro å reise sammen med andre barn til Hunderfossen, sier Selma til Se og Hør. Foto: Se og Hør
FIKSER ALT: - Det blir kjempemoro å reise sammen med andre barn til Hunderfossen, sier Selma til Se og Hør. Foto: Se og Hør Vis mer

Panteaksjonen startet for litt over ett år siden.

I begynnelsen var det familie og venner som kom med tomflasker, eller som pantet det selv og ga pengene til SuperSelma-prosjektet.

Siden har privatpersoner, bedrifter og offentlige kontorer kastet seg på.

-Vi hadde et hårete mål om å få inn 50.000 kroner. Nå har vi fått inn 800.000 kroner! forteller mamma Marita.

46 barn reiser

Hvordan forklarer dere denne suksessen?

-Tomflasker er som regel til irritasjon i de fleste hjem. Hvis folk ser at flaskepant kan glede kreftsyke barn, så blir veien til panteautomaten veldig kort, mener Tommy.

Helgen 13. til 15. februar reiser 46 barn med sine foreldre til Hunderfossen ved Lillehammer. 

Her skal de få en drømmehelg med aktiviteter fra morgen til kveld.

Takket være deler av pantepengene kan turen realiseres, helt i tråd med målet for SuperSelma-prosjektet. Barnekreftforeningen blir også med på turen.