Kreft:

Kreftsyk: - Aldri vent

Rachel Morsett fikk beskjed om at såret var ufarlig. Bare noen uker senere gjorde legene helomvending. Vi advarer om sterke bilder.

KREFTSYK: Rachel Morsett fikk sjokkbeskjed av legen. Foto: Rachel Morsett
KREFTSYK: Rachel Morsett fikk sjokkbeskjed av legen. Foto: Rachel Morsett Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag 2. februar måtte Rachel Morsett opereres. Morsett har plateepitelkreft i munnen. Dette er en type hudkreft, hvor en spesiell type celler i det ytterste hudlaget er omdannet til ondartede celler.

I mer enn 95 prosent av tungekreft-tilfellene har svulstene blitt utviklet fra overflaten av tungen, står det i Store norske leksikon.

Det var i desember at Morsett oppdaget et står på tungen. Hun ble svært bekymret, og hevder at hun oppsøkte lege to ganger på kort tid.

Hun fikk beskjed om at såret, som utviklet seg til en stor kul, skyldtes Crohns sykdom. Morsett har hatt Crohns sykdom i fem år. Dette er en sykdom som vanligvis gir magesmerter og diaré, ifølge Lommelegen.

Først 22. januar i år fikk hun vite at den vonde kulen var tungekreft, og torsdag skal halve tungen opereres bort.

- Aldri vent

Etter at hun fikk diagnosen, har Morsett lagt ut flere videoer av tungen på TikTok. På denne måten ønsker hun å advare andre som opplever de samme symptomene som henne. Videoene går nå viralt.

- Helsevesenet sviktet meg to ganger. Dette er kreft. Aldri vent. Få en biopsi hvis det ikke gror, skriver hun under en video.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.