- Kom hjem oppløst i tårer

Gutten lengtet etter å være som de andre barna. Nå er han tøffere enn de fleste.

HJERTEVENNER: Nå synes Jacob det er helt fantastisk å kunne holde rundt lillebroren Sebastian med begge armene sine. Foto: NTB Scanpix
HJERTEVENNER: Nå synes Jacob det er helt fantastisk å kunne holde rundt lillebroren Sebastian med begge armene sine. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Lille Jacob (5) ble født med bare en liten stump der venstrearmen skulle vært. Ellers var han frisk og rask, og foreldrene hans slo seg til ro med at han skulle få protese når han var ferdig med å vokse.

Men da femåringen en dag kom gråtende hjem fra barneskolen og sa at han var lei av å være annerledes, bestemte mamma Gemma (36) og pappa Chris Scrimshaw (36) seg for at de skulle skaffe ham en protese nå - koste hva det koste ville.

- Da gutten min kom hjem oppløst i tårer etter å ha vært på skolen, skjønte jeg at vi måtte gjøre noe, forteller mamma Gemma, som jobber i politiet i Yorkshire, England.

FØDT SLIK: Jacob hadde bare en liten stump der venstrearmen skulle vært. Foto: NTB Scanpix
FØDT SLIK: Jacob hadde bare en liten stump der venstrearmen skulle vært. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Jaktet på nett

Problemet var bare at de barneprotesene som var tilgjengelig, kun fungerte der hele overarmen var igjen. Dermed kunne de ikke bare bestille en protese, og foreldreparet måtte finne noen som kunne lage en hel arm fra grunnen av.

Etter å ha brukt time etter time på å søke på nett, fant de til slutt en privat protesemaker på Instagram.

Gemma og ektemannen Chris ville begge at gutten skulle få en protese han kunne bruke, ikke bare en som var en synlig erstatning for armen som var borte.

- Vi startet en innsamling på «Go Fund Me» i februar i fjor, for vi visste at det vi ønsket oss kom til å koste utrolig mye penger, forteller hun.

FORNØYD STOREBROR: Jacob sammen med mamma Gemma, pappa Chris, lillebror Sebastian og lillesøster Nell. Foto: NTB Scanpix
FORNØYD STOREBROR: Jacob sammen med mamma Gemma, pappa Chris, lillebror Sebastian og lillesøster Nell. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Eget firma

Waliseren Ben Ryan hadde utviklet en robot-protese da han ble pappa for fire år siden, fordi sønnen hans hadde mistet armen ti dager etter fødselen, ifølge BBC. Protesen var på plass før gutten var et halvt år gammel, og krabaten lærte seg å krabbe med protesen på.

Etterpå startet han firmaet Ambionics, og nå jobber han med å gjøre tilbudet kjent.

- Jacob er det første barnet som får en motorisert arm. Teknologien finnes, men foreldre har ikke visst at det er mulig, sier han til South West News Service.

Det tok tre måneder fra Scrimshaw-familien bestilte protesen hos Ryan, til Jacob kunne ta den på seg. Han fikk bestemme fargen selv - og valgte grønn, fordi «Hulken» er helten hans.

GRØNN HELT: Marvel-superhelten Hulken er en favoritt hos lille Jacob. Her sett i en scene fra «The Hulk» fra 2003. Foto: Universal/Marvel/Kobal/REX/ NTB scanpix
GRØNN HELT: Marvel-superhelten Hulken er en favoritt hos lille Jacob. Her sett i en scene fra «The Hulk» fra 2003. Foto: Universal/Marvel/Kobal/REX/ NTB scanpix Vis mer

Oppfinner Ben Ryan ble imponert da han så hvor raskt den lille gutten klarte å kontrollere motorikken i protesen.

STOLT MAMMA: Gemma er imponert over hvor raskt hennes lille gutt har vent seg til robot-armen. Foto: NTB Scanpix
STOLT MAMMA: Gemma er imponert over hvor raskt hennes lille gutt har vent seg til robot-armen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jacob elsker armen sin. Han jobber fremdeles med å venne seg helt til den, men det var fantastisk å se ham åpne julegavene sine med to hender, sier mamma Gemma til SWNS.

LES OGSÅ: - Et mirakel at jeg overlevde

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer