Kaitlin Armstrong:

Klappjakt på yogalærer etter drap

Drapet på Anna Moriah Wilson ryster syklistmiljøet.

TOK BEINA FATT: Kaitlyn Armstrong er som sunket i jorden etter drapet på proffsyklisten Anna Moriah Wilson. Foto: Politiet
TOK BEINA FATT: Kaitlyn Armstrong er som sunket i jorden etter drapet på proffsyklisten Anna Moriah Wilson. Foto: Politiet Vis mer
Publisert

Politiet mener at det var Kaitlin Armstrong (34) som 11. mai drepte 25 år gamle Anna Moriah Wilson. Wilson, som var proffsyklist, ble skutt og drept etter det politiet mener var et trekantdrama.

Armstrong ble pågrepet kort tid etter drapet, men ble løslatt fordi politiet hadde gjort en formell feil da de utstedte arrestordre på henne.

Kort tid etter var 34-åringen, som er yogalærer, som sunket i jorden.

ETTERLYST: Politiet har gitt ut disse bildene av Kaitlin Armstrong etter det brutale drapet. Foto: Politiet
ETTERLYST: Politiet har gitt ut disse bildene av Kaitlin Armstrong etter det brutale drapet. Foto: Politiet Vis mer

Saumfarte passasjerlister

Armstrong ble sist observert 18. mai da hun ifølge politiet ble satt av på Newark Liberty International Airport i New Jersey.

Det er ikke kjent hvor hun dro videre.

Politiet har saumfart samtlige passasjerlister på utgående fly fra flyplassen, men de har ikke funnet navnet hennes på noen lister.

PÅ FRIFOT: Dette bildet skal vise Kaitlyn Armstrong på Newark Liberty International Airport før alle spor stanset. Foto: Politiet
PÅ FRIFOT: Dette bildet skal vise Kaitlyn Armstrong på Newark Liberty International Airport før alle spor stanset. Foto: Politiet Vis mer

Trappet opp etterforskningen

Mandag trappet politiet opp etterforskningen.

De utlyser en dusør på 5000 dollar, altså nærmere 50 000 kroner, til den eller de som kan hjelpe dem med å finne yogalæreren.

DREPT: Anna Moriah Wilson ble erklært død kort tid etter at hun ble funnet. Foto: Anna Moriah Wilson/Instagram
DREPT: Anna Moriah Wilson ble erklært død kort tid etter at hun ble funnet. Foto: Anna Moriah Wilson/Instagram Vis mer

- Overgi deg

Susan Pamerleau i Texas-politiet oppfordrer nå Armstrong til å melde seg.

- Kaitlin Armstrong er anklaget for en svært alvorlig handling som hun må svare for seg på, sier hun i en pressemelding.

DUSØR: Politiet har sendt ut denne etterlysningen i forbindelse med søket etter Kaitlin Armstrong. Foto: Faksimile
DUSØR: Politiet har sendt ut denne etterlysningen i forbindelse med søket etter Kaitlin Armstrong. Foto: Faksimile Vis mer

Bare én ting å gjøre

Susan Pamerleau understreker at politiet ikke kommer til å slutte å lete etter henne.

- Det beste hun kan gjøre nå, uansett hvor hun er, er å overgi seg til myndighetene slik at hun kan komme seg trygt tilbake i Austin og svare på anklagene mot seg.

Funnet i blodpøl

Anna Moriah Wilson ble funnet kritisk skadet etter å ha blitt skutt en rekke ganger hjemme hos en venn. Dagen før hadde Wilson fløyet fra San Francisco til Austin. Hun skulle bo hos vennen og delta i et sykkelritt.

Rundt klokken 22 på kvelden fikk politiet en telefon fra vennen, som fortalte at hun eller han hadde kommet hjem til en ulåst dør.

SKUTT: Ana Abulaban ble skutt av mannen sin, Ali Abulaban, grunnet sjalusi. Reporter: Marthe Tveter Gjønnes. Vis mer

Wilson ble funnet livløs på baderomsgulvet.

Hun blødde fra en rekke skuddsår og det lå tomme hylser rundt henne, ifølge dokumenter fra politiet, gjengitt av medier som The Guardian og The New York Times.

Det ble utført hjerte- og lungeredning på henne, men til ingen nytte. Noen minutter senere ble hun erklært død.

Kjærlighetstriangel

Ifølge politikilder skal Wilson ha hatt et kortvarig romantisk forhold til Colin Strickland. Han er også er en proffsyklist med base i Austin i Texas.

Forholdet mellom de to skal ha utviklet etter at Strickland gjorde det slutt med etterlyste Armstrong.

DRAPSDØMT: Johanna Möller ble dømt for drapet på sin egen far, nå stiller hun opp i en ny dokumentarserie. Video: Viaplay Vis mer

Forholdet mellom Wilson og Strickland tok imidlertid slutt da Strickland valgte å gå tilbake til Armstrong.

- Jeg beklager

Ifølge politiet var Wilson og etterlyste Armstrong sammen kvelden drapet ble begått. Dette er årsaken til at sistnevnte nå er siktet for forsettlig drap.

I avhør har Strickland fortalt at han kort tid i forkant av drapet kjøpte to våpen, både til seg selv og Armstrong.

San Francisco-avisen SFGate skriver at Strickland ikke er mistenkt i forbindelse med drapssaken.

- Jeg forstår rett og slett ikke denne ufattelige tragedien, sier Strickland i en uttalelse til Austin-American Statesmen.

HOLMENKOLLENDRAPET: Da Maria Iranzo var fire år gammel, så hun moren sin bli drept. Her snakker hun om hvordan det har preget livet hennes, Video: NRK Vis mer

Fanget på overvåkningskamera

Et overvåkningskamera filmet Strickland som forlot Wilsons bolig. Bare noen minutter seinere dukket det opp en svart SUV på utsida av huset.

Politiet mener at bilen tilhører Armstrong. I avhøret fortalte hun at hun ikke visste hvorfor bilen hennes befant seg der.

- Bare et spørsmål om tid

Visemarskalk Brandon Filla leder etterforskningen.

Dette sier han til nyhetsnettstedet News Nation, som ikke er tilgjengelig for europeiske brukere:

- Kom fram. Overgi deg til myndighetene. Det er bare et spørsmål om tid. Vi jobber dag inn og ut. Vi vil gjerne få deg trygt i varetekt slik at du kan møte i retten og fortelle din versjon av saken.

MODENA: Amanda Knox var tilbake i Italia for første gang siden hun ble frikjent for drapet på sin venninne, Meredith Kercher. Video: CNN. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen, Dagbladet TV Vis mer

LES OGSÅ: Åpner seg om trippeldrapet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer