Kenadie var gitt opp av legene

Ingen hadde våget å tro at den knapt en meter høye jenta skulle få feire 12-års dagen sin.

SEOGHØR.NO: Ingen hadde våget å tro at Kenadie Jourdin-Bromley skulle få feire 12-års dagen sin.

Den sprudlende kanadiske skolejenta har trosset legene siden dagen hun ble født.

Da veide hun bare 1134 gram, og var 28 cm lang fra topp til tå.

– Vi døpte henne samme dag som hun ble født, for vi fikk beskjed på sykehuset at det ikke var annet å gjøre enn å ta henne med hjem og vente på at hun skulle dø, forteller mamma Brianne Jourdin (36).

Se video øverst i saken!

Stortrives på skolen

Da hun var 8 måneder gammel fant legene ut at Kenadie lider av primordial kortvoksthet – en tilstand som gjør at kroppen ikke vokser som den skal.

GÅR PÅ SKOLEN: Kenadie får spesialtilpasset undervisning på skolen og har et godt forhold til både lærere og medelever. Foto: BULLS
GÅR PÅ SKOLEN: Kenadie får spesialtilpasset undervisning på skolen og har et godt forhold til både lærere og medelever. Foto: BULLS Vis mer

Dette er en skjebne hun deler med færre enn 100 andre i verden.

Hun lever opp til kjælenavnet hun fikk av sykepleierne: Tommelise.

Hun er nemlig knappe meteren høy, bruker sko størrelse 23 i sko, veier snaut 11 kilo og bruker klær som passer en toåring.

Men til tross for legenes dystre prognoser blomstrer Kenadie. Hun stortrives i syvende klasse på en vanlig skole. Selv om hun sliter med lærevansker gjør hun alltid sitt beste i skolearbeidet.

– Hun er en livlig, bestemt og uavhengig ung dame – hun lar seg ikke pille på nesen av noen, forteller mammaen med et smil.

LEVER ET AKTIVT LIV: Til tross for sykdommen som gjør henne liten av vekst og utsatt for skader, lever Kenadie et svært aktivt liv. Foto: BULLS
LEVER ET AKTIVT LIV: Til tross for sykdommen som gjør henne liten av vekst og utsatt for skader, lever Kenadie et svært aktivt liv. Foto: BULLS Vis mer

Travel fritid

Kenadie har en aktiv fritid med skøytetrening, svømmetimer og lek og moro med venner etter skolen.

Hun må imidlertid hele tiden være forsiktig – alle beina i kroppen er så tynne og skjøre at det skal lite til for å få alvorlige brudd.

Kenadie har så langt trosset legenes spådommer. Men foreldrene vet så altfor godt at det er uhyre sjelden at mennesker med denne diagnosen lever til de er over 30 år.

– Vårt eneste håp er at hun får et lykkelig liv i de årene hun har, og at hun opplever ting som gir henne glede og et smil om munnen, fortsetter mammaen.

LES OGSÅ: Samlet inn penger til amputasjon av egen fot
 

 

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.