GRAVID IGJEN June-Marie Svensen-Ruud fra Siljan er 23 år og firebarns-mamma.Nå gleder Millian-Matheus, Lone-Leandra, Adriel-Amadeus og Noah-Nathaniel til å bli kjent med en liten bror eller søster. Foto: MORTEN EIK/SE OG HØR
GRAVID IGJEN June-Marie Svensen-Ruud fra Siljan er 23 år og firebarns-mamma.Nå gleder Millian-Matheus, Lone-Leandra, Adriel-Amadeus og Noah-Nathaniel til å bli kjent med en liten bror eller søster. Foto: MORTEN EIK/SE OG HØRVis mer

June-Maria (23) venter barn nummer fem

- Det var som om taket løftet seg, sier Skiens-kvinnen om jubelen fra de andre barna, da de fikk vite om den glade nyheten.

SEOGHØR.NO: – Jeg kommer neppe til å føde 14 barn, slik som moren min – tror jeg, sa firebarnsmoren June-Maria Svendsen-Ruud (23) fra Opdal i Siljan i Telemark da hun ble intervjuet av Se og Hør for et par måneder siden.

Men hverken hun eller ektemannen Niklas la skjul på at de ønsket seg flere barn, uten at de har satt noe ønsketall.

Nå gleder 23-åringen seg over at hun er gravid igjen - med barn nummer fem.

- Det er helt, helt fantastisk. Dette er noe vi ønsket oss. Niklas og jeg sto begge sammen da jeg tok graviditetstesten. Vi var like spente, begge to, før den blinket klart positiv, forteller June-Maria.

GRAVID I BRYLLUPET: June-Maria og ektemannen Niklas Svendsen-Ruud (29) ble raskt enige om å bli foreldre, så det var planlagt da June-Marie ble gravid som 17-åring.  Nå venter paret sitt femte barn.               Foto: PRIVAT/SE OG HØR
GRAVID I BRYLLUPET: June-Maria og ektemannen Niklas Svendsen-Ruud (29) ble raskt enige om å bli foreldre, så det var planlagt da June-Marie ble gravid som 17-åring. Nå venter paret sitt femte barn. Foto: PRIVAT/SE OG HØR Vis mer

- Det ikke ofte menn blir så rørt at tårene triller, men det gjorde de hos Niklas.

Tok et hint

June Maria - som driver bloggen lykkenermange  - har tidligere skrevet om at hun tok det som et romantisk hint da Niklas kom hjem med en stor bukett roser – og eggløsningstester.

Parets fire barn jublet av glede da de fikk nyheten om at de skulle få en liten bror eller søster.

- Mamma har en baby i magen, jublet de.  Det var som om taket løftet seg. Jeg skulle virkelig ønsket at jeg hadde filmet reaksjonen deres, sier June Maria.

De eldste guttene husker hvor spennende det var da de fikk være med på ultralyd for å se lillesøster Lone vokse, så de spør stadig om det er mulig å bli med igjen.

Hjertebarn

Familiens tre gutter hadde en uproblematisk start på livet. Men da lille Lone-Leandra kom til verden i februar, ble det slått full alarm.

Fødselen startet seks uker før termin.

STOR FAMILIE: June-Maria har tidligere fortalt Se og Hørs lesere om livet som 22 år gammel firebarnsmor. Foto: SE OG HØR
STOR FAMILIE: June-Maria har tidligere fortalt Se og Hørs lesere om livet som 22 år gammel firebarnsmor. Foto: SE OG HØR Vis mer

– Jordmor lurte på om det var mitt første barn, men jeg beroliget henne med at jeg var på fødestuen for fjerde gang.

June-Maria og Niklas var ikke forberedt på at den vesle jenta deres skulle ha den sjeldne medfødte hjertefeilen kongenitt korrigert transposisjon.

– Diagnosen kom som et sjokk. Babyen vår ble fraktet i ambulanse til Oslo, mens jeg og mannen min kom etter. Det eneste vi visste, var at hjertefeilen var alvorlig. Og det tok tid før noen våget å si om hun ville overleve, sier June-Maria.

Lone Leandra kom seg heldigvis raskt, og hun vokser som normalt. Sykehuset i Tønsberg følger hjertebarnet tett opp, og foreløpig kan ikke hjertefeilen behandles.

TENKER POSITIVT: June-Maria liker å tenke positivt. Hun er lykkelig over å være mor til fire, og gleder seg til å ønske femtemann velkommen i familien. Foto: MORTEN EIK/SE OG HØR
TENKER POSITIVT: June-Maria liker å tenke positivt. Hun er lykkelig over å være mor til fire, og gleder seg til å ønske femtemann velkommen i familien. Foto: MORTEN EIK/SE OG HØR Vis mer

Litt skummelt

June-Maria og Niklas legger ikke skjul på at de er bekymret med tanken på at også neste barn skal bli født med en hjertefeil.

- Det er litt skummelt.  Risikoen for at vi skal få nok et hjertebarn er heldigvis liten, men den er der. Heldigvis blir vi fulgt godt opp på sykehuset, sier June-Maria.

Hun velger likevel å fokusere på det positive.

Gravid i bryllupet

June-Maria og ektemannen Niklas Svendsen-Ruud (29) ble raskt enige om å bli foreldre, så det var planlagt da June-Marie ble gravid som 17-åring.

- For meg er det etterhvert helt naturlig å være gravid. Jeg er  heldig som får muligheten til å få være mamma til fem små skatter.  Jeg holder på med en god utdanning, har fast jobb og sist men ikke minst, en fantastisk mann å dele barna våre med. Fremover skal jeg virkelig kose meg, sier June-Maria.

FULL FART: Millian-Matheus, Lone-Leandra, Adriel-Amadeus og Noah-Nathaniel trives med å være med i en stadig voksende søskenflokk. Foto: MORTEN EIK/SE OG HØR
FULL FART: Millian-Matheus, Lone-Leandra, Adriel-Amadeus og Noah-Nathaniel trives med å være med i en stadig voksende søskenflokk. Foto: MORTEN EIK/SE OG HØR Vis mer

Du kan lese mer om hennes opplevelser på bloggen lykkenermange.

Aldri alene

Både hun og Niklas ønsker at barna deres skal vokse opp i en stor søskenflokk, akkurat slik June-Maria selv gjorde da hun bodde i Larvik.

Hun har 13 søsken, og barna hennes har allerede rikelig med fettere og kusiner.

– Jeg var aldri alene i barndommen. Hadde alltid noen å snakke med, og vi søsknene har fremdeles veldig god kontakt, sier June-Marie, som var 17 år første gang hun ble gravid.

Paret er i ferd med å flytte til Skien, hvor de har kjøpt seg en enebolig med muligheter for hele seks soverom.

 

LES OGSÅ: Gro Kristin falt på isen - fikk igjen hørselen