Sjelden tilstand:

- Jenta vår vil alltid være bitte liten

To år gamle Abigail veier bare 3,2 kilo og vil aldri bli høyere enn 61 centimeter.

STRÅLENDE BLID: To år gamle Abigail har ennå ikke lært seg å gå, men hun er likevel verdens blideste jente. Foto: Caters
STRÅLENDE BLID: To år gamle Abigail har ennå ikke lært seg å gå, men hun er likevel verdens blideste jente. Foto: Caters Vis mer
Publisert

I Louisiana i USA bor en liten jente som virkelig er svært liten for alderen. Hun er to år gammel, men må fremdeles bruke klær i størrelsen nyfødt.

Men Abigail Lee (2) har det bredeste smilet du kan tenke deg, og enn så lenge har hun ikke skjønt at hun er annerledes enn sine jevnaldringer.

Veide 1,16 kilo

Da Emily Lee (25) gikk gravid med Abigail, viste en ultralydundersøkelse at babyen ikke vokste helt som den skulle.

Da hun ble tatt med keisersnitt fire uker før termin, veide den lille jenta bare 1,16 kilo. Hun ble umiddelbart lagt på intensivavdelingen.

MOR OG DATTER: Da Emily ble gravid viste en ultralydundersøkelse at Abigail ikke vokste helt som hun skulle. Foto: Caters
MOR OG DATTER: Da Emily ble gravid viste en ultralydundersøkelse at Abigail ikke vokste helt som hun skulle. Foto: Caters Vis mer

Åtte uker etter fødselen hadde hun ikke vokst i det hele tatt. Da hadde legene funnet ut hva som feilte henne: Hun led av Microcephalic Osteodysplastic Primordial Dwarfism Type II.

Det er en sjelden form for kortvoksthet, som innebærer at hun aldri kommer til å bli over 61 centimeter.

- Abigail legger på seg to gram om dagen, i motsetning til andre babyer som legger på seg nærmere 30 gram. Dermed vil hun ikke veie mye mer enn 3,2 kilo når hun fyller tre år, sier mamma Emily.

- Hun passer bare i nyfødt-klær. Jeg aner ikke hva jeg skal gjøre når hun blir gammel nok til å fortelle meg at hun ikke vil ha på seg en body lengre, fortsetter hun.

BODY BIZARRE: I serien «Body Bizarre» møter vi mennesker med helt spesielle og mystiske sykdommer. Video: Rød Løper/Dplay Vis mer

Barbie-stoler

Allerede nå ser ting ment for hennes alder gigantiske ut.

- Barnemøbler er altfor store for henne. Men hun har fått noen stoler ment til Barbie-dukker, som hun kan sitte på selv, sier moren.

Da Abigail fikk diagnosen, hadde verken moren eller pappa Bryan (25) hørt om denne formen for kortvoksthet.

- Vi hadde ingen anelse om hva det innebar, og i flere måneder slet vi med å finne noen som hadde vært igjennom det samme og som kunne fortelle meg hva vi gikk til, forteller Emily.

SJELDENT: Virsaviya (11), som bor i Florida med familien, er født med en sjelden sykdom. Video: @legendari_love / @virsaviya_art_heart / @little_prince_ervin_joseph / @legenDari_Liquid_Love. Reporter: Ingebjørg Iversen Vis mer

Klarer å krype

Nå når Abigail har blitt to, har familien begynt å slå seg til ro med at jenta deres er frisk og rask – hun har bare noen fysiske utfordringer.

Hun har ennå ikke lært seg å gå, fordi hun ble født med hoftene ute av ledd. Men hun klarer å krype, og fysioterapi hjelper henne til å bli stadig sterkere i hoftemuskulaturen.

Abigails storesøster Samantha (4) er flink til å leke med lillesøsteren sin.

- Det er vanskelig å balansere mellom en datter som har så store behov for hjelp, og en som klarer så mye selv. Men Samantha forstår at søsteren trenger oss mer – og hun er utrolig flink. Hun er med på Abigails fysioterapi, og er allerede veldig beskyttende overfor henne, forteller den stolte tobarnsmoren.

BAR BAKKE: For tre år siden fikk Sarah Elise Kolpus (25) en mystisk sykdom som endret livet hennes totalt. Vis mer

LES OGSÅ: - Huden hans falt ned på gulvet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer