GUTTEJENTE: Allerede da Rebecca var fem år, merket han at han hadde feil kjønn - og ville heller være gutt. Foto: Espen Solli/Privat
GUTTEJENTE: Allerede da Rebecca var fem år, merket han at han hadde feil kjønn - og ville heller være gutt. Foto: Espen Solli/PrivatVis mer

Julian-Espen ble født i feil kropp:

- Jeg trivdes aldri som jente

Nå drømmer Julian-Espen om barn med kjæresten Henriette. 

- Det er en enorm lettelse. Jeg trivdes aldri som jente, og var født i feil kropp, sier Julian-Espen Benjaminsen (27) fra Tønsberg i Vestfold.

Han ble født som jente og døpt Rebecca, men valgte for to år siden å skifte navn til Julian. Kort tid etterpå døde faren Espen, brått og uventet.

– Da bestemte jeg meg for å hete Julian-Espen. Pappa hadde alltid ønsket seg en sønn, og jeg følte at jeg oppfylte ønsket hans, sier Julian- Espen.

Likte ikke kjole

Da Rebecca var fem år, hadde hun kjole og langt hår. Men hun følte at det var noe som ikke stemte.

TRAFF BLINK:
 - Henriette har vært min  beste støtte i en tøff tid,  sier Julian-Espen om sin  vakre kjæreste. Foto: Espen Solli, Se og Hør
TRAFF BLINK:  - Henriette har vært min  beste støtte i en tøff tid,  sier Julian-Espen om sin  vakre kjæreste. Foto: Espen Solli, Se og Hør Vis mer

– Jeg skjønte ikke hvorfor jeg skulle kle og pynte meg som en jente. Kroppen var i indre uro. Denne uroen økte i årene som fulgte, uten at jeg våget å si noe, forteller Julian- Espen til Se og Hør.

Han var 24 år da han mannet seg opp og fortalte familien at han ville skifte kjønn.

– Jeg var livredd for hva de nærmeste ville si, men mamma, pappa og tvillingsøsteren min tok det heldigvis positivt, forteller Julian-Espen. Skal operere. Han er forlengst i gang med behandlingen på Rikshospitalet, som er det eneste sykehus som håndterer prosessen for dem som ønsker å skifte kjønn.

– Jeg var tidlig til samtale hos psykolog, for å teste ut om jeg var sikker i mitt valg. Den bekreftelsen fikk jeg, og jeg startet raskt med hormonbehandling. Nå er det langt mer testosteron enn østrogen i kroppen. Det er gøy å barbere seg. Nå er jeg et ekte mannfolk, sier Julian-Espen og smiler bredt.

Han skal snart gjennom tre viktige operasjoner.

VIL HA BARN:
 Julian-Espen elsker jenter.  Sammen med Henriette  håper han å å få barn i  fremtiden. Foto: Espen Solli, Se og Hør.
VIL HA BARN:  Julian-Espen elsker jenter.  Sammen med Henriette  håper han å å få barn i  fremtiden. Foto: Espen Solli, Se og Hør. Vis mer

– Livmor, eggstokk og pupper skal vekk. Jeg vil ta steget fullt ut og få på plass et mannlig kjønnsorgan. Da vil jeg føle meg som et helt menneske, sier Julian-Espen.

Kjæreste

Da han som jente var tenåring, minnet både klesstil og ganglag om en gutt. Lenge før Rebecca valgte å bli Julian-Espen, foretrakk hun jentekjærester.

– Det var ikke fordi jeg var lesbisk, men fordi jeg følte meg som en gutt som likte jenter. Jeg har hatt flere jenteforhold, fordi det føltes helt naturlig, forteller Julian- Espen.

Hans store kjærlighet er Henriette Loa (22). De har vært sammen i nesten to år.

– Hun er det beste som har hendt meg. Vi står i prosessen sammen. Jeg kjenner på mye frustrasjon – fordi jeg raskest mulig vil bli mann. Støtten fra Henriette betyr alt for meg. Hun er min store kjærlighet, sier Julian-Espen.

Åpenhjertig

Da Henriette møtte Julian-Espen, visste hun ikke at han hadde vært jente. og rent fysisk var det fortsatt.

MANNEYRKE: Julian-Espen har tatt  svennebrev som snekker.  - Jeg har valgt rett yrke, sier han fornøyd Foto: Privat
MANNEYRKE: Julian-Espen har tatt  svennebrev som snekker.  - Jeg har valgt rett yrke, sier han fornøyd Foto: Privat Vis mer

– Han så ut som en gutt for meg. Så fortalte Julian-Espen at han var født som jente, og at han var på vei mot å bli gutt. Jeg forstår at det må være frustrerende å ha feil kjønn. Han har fortalt meg mye om tankene han har hatt underveis, men jeg er på ingen måte skremt.

Jeg ser på Julian-Espen som en mann. Det er det jeg liker, sier en åpenhjertig Henriette. På TV. Julian- Espen har man kunnet følge i TV 2-serien «Født i feil kropp». Serien omhandler mennesker som har skiftet kjønn eller er i prosessen.

– Jeg håper min og andres åpenhet kan hjelpe dem som ennå ikke tør å komme ut av skapet, sier Julian-Espen. Ønsker barn. Han har valgt et tradisjonelt gutteyrke, og før jul tok han svennebrev som snekker.

– Det er fysisk krevende, og det passer meg godt, sier Julian-Espen.

– Ønsker du selv å bli pappa en dag?

PAPPA DØDE:
 Dette bildet er fra  desember 2014, kort  tid før faren Espen  forsvant sporløst på  havet. Julian-Espen  kalte seg selv opp  etter faren - som alltid  ønsket seg en sønn. Foto: Espen Solli, Se og Hør.
PAPPA DØDE:  Dette bildet er fra  desember 2014, kort  tid før faren Espen  forsvant sporløst på  havet. Julian-Espen  kalte seg selv opp  etter faren - som alltid  ønsket seg en sønn. Foto: Espen Solli, Se og Hør. Vis mer

– Ja! Henriette og jeg har snakket litt om det. Det ligger litt fram i tid, men vi har begge lyst på barn. Selv om jeg etter hvert får mannlig kjønnsorgan, er ikke kroppen min i stand til å gjøre kjæresten min gravid. Men med assistert befruktning vil det gå.

Alt er mulig når jeg endelig har funnet meg selv i riktig kropp, sier Julian-Espen.

LES OGSÅ: - Vi lever hver dag som om det er den siste