- Jeg ser hva som skjedde med Madeleine

Klarsynte Michael Winger har vært med på å finne tre savnede i Norge. Nå hevder han å vite hva som skjedde med Madeleine McCann.

UNIKE EVNER: Klarsynte Michael Winger fra Eidsvoll har brukt mye tid på den åtte år gamle forsvinningsgåten. Foto: Se og Hør/NTBscanpix
UNIKE EVNER: Klarsynte Michael Winger fra Eidsvoll har brukt mye tid på den åtte år gamle forsvinningsgåten. Foto: Se og Hør/NTBscanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: For åtte år siden forsvant tre år gamle Madeleine McCann fra en ferieleilighet i Praia da Luz i Portugal, der familien på fem tilbragte ferien.

Kidnappingen av den engelske jenta som lå og sov mens foreldrene og deres venner spiste middag på en restaurant like ved, har fått betegnelsen «den mest omtalte forsvinningssaken i moderne historie».

Utallige bøker, dokumentarer, artikler og spekulasjoner er kommet, og på et tidspunkt var også foreldrene mistenkt i saken.

Til tross for at både portugisiske og britiske myndigheter har brukt åtte år og millioner av kroner på etterforskningen, vet man ennå ikke hva som skjedde med lille Madeleine.

Saken fortsetter under bildet. 

SISTE BILDE: Dette er det siste bildet av tre år gamle Madeleine McCann. Det er tatt samme dag som hun ble kidnappet den 3.mai 2007. Om hun fortsatt lever har hun rukket å bli 12 år gammel.  Foto: Afp
SISTE BILDE: Dette er det siste bildet av tre år gamle Madeleine McCann. Det er tatt samme dag som hun ble kidnappet den 3.mai 2007. Om hun fortsatt lever har hun rukket å bli 12 år gammel. Foto: Afp Vis mer

Her hjemme mener klarsynte Michael Winger (33) at han sitter med løsningen. Tobarnsfaren, som er bosatt på Eidsvoll, har vært med på å løse tre forsvinningssaker her til lands de siste årene.

– Jeg bruker følelsene, intuisjonen. Alle kjenner til magefølelsen – den gode eller dårlige følelsen man får. Jeg opererer på samme måte, og har vel mer utviklede sanser på det feltet. Jeg opplever de savnedes minner, og ser et halvt sekund om gangen. Ofte starten, midten og slutten av deres siste livsfase. Når jeg nærmer meg stedet der de er, får jeg sterkere smerter. Jeg kaller det «tampen brenner»-teknikken, sier han til Seoghør.no.

Saken fortsetter under bildet. 

KLARSYNT: Michael Winger har  vært med på å løse tre forsvinningssaker i Norge. - Jeg har hatt disse evnene siden jeg var fem år gammel. Men det er ikke alltid jeg klarer å finne folk, sier Michael. Han vant TVNorge-serien "Jakten på den 6. sans" i 2011.
 Foto: Se og Hør
KLARSYNT: Michael Winger har vært med på å løse tre forsvinningssaker i Norge. - Jeg har hatt disse evnene siden jeg var fem år gammel. Men det er ikke alltid jeg klarer å finne folk, sier Michael. Han vant TVNorge-serien "Jakten på den 6. sans" i 2011. Foto: Se og Hør Vis mer

VINN BOK: Fem heldige lesere får hvert sitt eksemplar av Michael Wingers nye bok «Jeg ser deg». Alt du trenger å gjøre er å sende oss en SMS. Skriv SHVINN og send til 2255. Legg ved e-postadresse, samt navn/adresse. Kr 1 per melding. Siste frist: 28.august Foto: Cappelen Damm
VINN BOK: Fem heldige lesere får hvert sitt eksemplar av Michael Wingers nye bok «Jeg ser deg». Alt du trenger å gjøre er å sende oss en SMS. Skriv SHVINN og send til 2255. Legg ved e-postadresse, samt navn/adresse. Kr 1 per melding. Siste frist: 28.august Foto: Cappelen Damm Vis mer

Madeleine-saken har engasjert ham sterkt. Både på grunn av medieomfanget forsvinningen har fått, og fordi han selv er far.

– Alt som har med barn å gjøre, treffer meg i hjerterota, sier Michael Winger.

To år etter at Madeleine forsvant 3. mai 2007, dro han ned til området i Portugal, der han mener hun ble dekket til etter at hun ble drept. Her er hans teori om hva som skjedde den mai-dagen for åtte år siden.

 – Jeg ser at hun blir bortført av en som er helt ukjent for familien. Han har sett seg ut Madeleine på forhånd, og er i kontakt med en organisert bande. Etter at han har kidnappet henne, kjører han nordover for å krysse grensen til Spania. Da han nærmer seg grensen, får han beskjed om å kvitte seg med henne.

- Kidnappingsalarmen er gått i Portugal. Gjerningsmannen får panikk, kjører sørover igjen og stopper ved et vann, som har en spesiell form og ser ut som en hånd fra luften. Stedet jeg mener hun er i nærheten av, er Monte das Lameiras. Etter at Madeleine er drept, dekkes hun til ved vannkanten og klærne kastes ut i vannet. Det er ingen som har lett etter Madeleine der, verken politi eller letemannskaper, hevder Michael Winger.

Saken fortsetter under bildet. 

FORTVILER: Madeleines foreldre Kate og Gerry McCann var på et tidspunkt mistenkte i saken. De har fått sterk kritikk for at de lot Madeleine og hennes to yngre søsken sove alene i leiligheten mens de selv spiste middag i nærheten. De kjemper fortsatt en utrettelig kamp for å finne ut hva som skjedde med datteren.   Foto: Pa Photos
FORTVILER: Madeleines foreldre Kate og Gerry McCann var på et tidspunkt mistenkte i saken. De har fått sterk kritikk for at de lot Madeleine og hennes to yngre søsken sove alene i leiligheten mens de selv spiste middag i nærheten. De kjemper fortsatt en utrettelig kamp for å finne ut hva som skjedde med datteren. Foto: Pa Photos Vis mer

Gjennom sine evner har Winger har også fått opp et bilde av gjerningsmannen.

– Jeg ser at han er redd, han har nok aldri gjort noe lignende før. Jeg har en følelse av at han tidligere kun har drevet med småkriminalitet, før han kidnapper Madeleine. Han har sort hår, og er blek i huden. Jeg har en fornemmelse av at han kommer fra Tyrkia, men flere nasjonaliteter er innblandet. Gjerningsmannen opererer ikke alene, mener Winger, som har sendt informasjonen til Scotland Yard.

LES OGSÅ: Jackie tåler ikke elektrisitet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer