Spiseforstyrrelsene tok kontroll over livet til Kim:

- Jeg så ut som et levende skjelett

Da artisten var ung, gikk han fra å være et overvektig mobbeoffer til en sykelig tynn tenåring.

SPISEFORSTYRRELSER: I 12-13 års alderen utviklet Kim Wigaard spiseforstyrrelser. Han skjønte ikke hvor syk han var selv. Video: Se og Hør Vis mer
Publisert

Kim Wigaard (33) fra Oslo var 14 år gammel da han utviklet en alvorlig spiseforstyrrelse. Fra å være klassens overvektige mobbeoffer ble han på kort tid en tynn gutt på bare 50 kilo.

- Jeg husker med gru hvor fornøyd jeg var med mitt eget utseende. En periode var sykdommen så ille at jeg fantaserte om å veie null kilo, minnes Kim, og lar tankene vandre tilbake til ungdomsårene hvor han ikke lenger kjente igjen sitt eget speilbilde.

- Selv om noen former for spiseforstyrrelser innebærer dramatiske fysiske endringer, er det først og fremst en mental sykdom, sier 33-åringen.

- I dag forstår jeg ikke hvordan synet av meg selv som det jeg vil kalle et vandrende skjelett var noe som motiverte meg til å fortsette mitt ekstreme kontrollregime.

Vanskelig tema

Det har tatt den populære artisten 20 år å sette ord på de følelsene han kjente på som tenåring.

Sammen med låtskriver Karianne Amundsen (30) lanserer han låten «Identity», hvor de i fellesskap har satt ord og musikk til tankene som en gang kontrollerte livet hans.

- Temaet er vanskelig, samtidig som det er viktig at også vi menn snakker åpent om kroppspress og urealistiske forventninger til eget utseende.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer