FLOTT JENTE: - Jeg er heldigvis kommet dit at jeg er fornøyd med fødselsmerket mitt. Drømmen er å bli modell, hvis muligheten byr seg. Da vil jeg kunne skille meg ut på en positiv måte, sier Sessa.   
 Foto: Espen Solli
FLOTT JENTE: - Jeg er heldigvis kommet dit at jeg er fornøyd med fødselsmerket mitt. Drømmen er å bli modell, hvis muligheten byr seg. Da vil jeg kunne skille meg ut på en positiv måte, sier Sessa. Foto: Espen SolliVis mer

- Jeg lar meg ikke knekke

Helt siden 1. klasse har tenåringsjenta Sessa blitt mobbet. Det skyldes et fødselsmerke i ansiktet. – Jeg er stolt av hvordan jeg ser ut, sier hun.

SEOGHØR.NO: – Jeg er ganske lei av dem som har meninger om flekken min. Derfor har jeg tatt et oppgjør med mobberne i bloggen min. Her forteller jeg hvordan livet har vært med all fokus på utseende mitt, sier Sessa Hansen (16) fra Eidsvoll i Akershus.

Den modige og flotte jente har fått mye oppmerksomhet for hvordan hun ser ut. Hun ble født med et større fødselsmerke på høyre kinn. Merket har vært like stort hele tiden. Det eneste som har endret seg er fargen, som har blitt noe mørkere.

Ufine bemerkninger

– Mamma har fortalt at da jeg var liten var det voksne mennesker som spurte om jeg ikke hadde vasket meg i ansiktet. Da jeg begynte på barneskolen lurte flere elever på om jeg hadde møkk på kinnet. Det er sårende å høre. Sterkt var det også da jeg på videregående skole nå i høst ble kalt et misfoster, forteller Sessa.  

I sin egen blogg tar hun opp mange temaer som tenåringer flest er opptatt av. Imidlertid ble bloggen ekstra godt lagt merke til da hun før i år valgte å være åpen om mobbingen hun har opplevd siden barneårene. 

STØTTER DATTEREN: Mamma Wenche-Berit og pappa Øistein Rune er stolte av datteren . - Sessa er modig som våger å fronte saken sin, mener de.
STØTTER DATTEREN: Mamma Wenche-Berit og pappa Øistein Rune er stolte av datteren . - Sessa er modig som våger å fronte saken sin, mener de. Vis mer

– Jeg har fått mange positive tilbakemeldinger. Det varmer meg veldig. Jeg håper at de som lurer på hva jeg har i ansiktet heller velger å spørre enn å slenge ufine kommentarer etter meg, sier Sessa.

Da Sessa var tre år gammel sørget foreldrene for at hun fikk laserbehandling, i håp om å fjerne fødselsmerket.

– Hun fikk 12 laserbehandlinger i løpet av fem år. Det førte ikke til at fødselsmerket forsvant, forteller mamma Wenche-Berit Leonsen (47) og pappa Øistein Rune Hansen (50).

Ville bli kvitt stirrende blikk

Da Sessa ble tenåring vurderte hun kirurgisk inngrep.

– Jeg ønsket å bli kvitt stirrende blikk fra fremmede som så meg første gang. Legene kunne ikke si sikkert hvordan huden ville bli etter et slikt inngrep. Derfor valgte jeg å droppe det, forteller Sessa.

Vil bli modell. Det er både hun, foreldre og venner veldig glade for.

– Jeg synes det ville vært rart om fødselsmerke ble borte. Det er det jeg forbinder med Sessa. Jeg er en ivrig hobbyfotograf. En gang jeg tok bilde av Sessa fjernet jeg fødselsmerke da jeg behandlet bildet elektronisk. Men da følte jeg at det ikke var min egen datter jeg så på bildet, sier Øistein Rune.

Den samme tilbakemeldingen har hun fått fra nære venner.

– Det gjør jeg at lever godt med fødselsmerke. Ja, jeg er merket for livet i dobbelt forstand, men jeg lar meg ikke meg knekke av mobberne. Andre får mene hva de vil. Jeg er ikke flau over å vise ansiktet mitt, sier Sessa.

Snarere tvert imot. Sessa drømmer nemlig om en modellkarrière.

– Da vil jeg skille meg klart ut. Det tror jeg kan være positivt, sier 16-åringen som ikke nøler med å gi mobbeofrene et ansikt.

LES OGSÅ: Lilli (5) har bodd på sykehus hele livet