Moren etter døtrenes forsvinning:

- Jeg kunne ikke redde dem

Moren til Olivia (6) og Anna (1) Gimeno åpner seg om den tragiske forsvinningssaken, etter at 6-åringen ble funnet på 1000 meters dyp.

SAVNET: Spanske Olivia på seks år og Anna på ett år ble siste sett med faren sin på øya Tenerife 27. april. Nå er eldstedattera funnet død. Video: AP / Politiet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Siden slutten av april har søstrene Olivia (6) og Anna Gimeno Zimmermann (1) vært savnet. De forsvant samme dag som faren deres, Tomás Gimeno.

Torsdag 10. juni gjorde spanske letemannskaper et grufullt funn på havbunnen utenfor Tenerife, den største av Kanariøyene. Politiet sporet opp Olivias døde kropp på 1000 meters dyp, en snau kilometer fra ferieøya. Kroppen hennes ble funnet i en bag på havets bunn, ved siden av en annen bag, som var tom.

Nå åpner barnas mor, Beatriz Zimmermann, seg om den tragiske hendelsen.

NYE DETALJER: Dokumentaren Caroline Flack: Her Life And Death» begynner snart å rulle på skjermen. Vis mer

Moren med rørende melding

Zimmermann delte søndag et rørende innlegg på Instagram, bare få dager etter at 6-åringen ble funnet på havets bunn.

- Barn er vårt ansvar. Som mor smerter det meg at jeg ikke kunne redde livene deres. Jeg skulle ønske jeg var sammen med dem, hånd i hånd, og at vi døde sammen, innleder hun.

FUNNET: Olivia Gimeno Zimmermann ble funnet på havets bunn torsdag. Politiet leter fortsatt etter 1-åringen. Foto: Skjermdump/Video
FUNNET: Olivia Gimeno Zimmermann ble funnet på havets bunn torsdag. Politiet leter fortsatt etter 1-åringen. Foto: Skjermdump/Video Vis mer

Hun skriver videre:

- Anna og Olivia var fulle av kjærlighet. Hver dag sa jeg at jeg elsket dem. «Jeg har et problem», pleide jeg å si til Olivia. Da svarte hun smilende: «Ja, mamma, jeg vet at du elsker meg for mye».

Moren håper døtrenes død kan være en vekker for andre foreldre.

- Selv om vi nå føler på hat, håpløshet og smerte, håper jeg at Anna og Olivias død ikke er forgjeves, men heller fører til økende kjærlighet og beskyttelse av barn. Jeg håper at denne hendelsen kan få andre foreldre til å se annerledes på barna sine og verdsette de daglige øyeblikkene i større grad.

MUMIFISERT: En kvinnelig sektleder ble funnet død og mumifisert i Colorado i slutten av april. Bilder: SAGUACHE COUNTY / YOUTUBE / KUSA / DR. PHIL Vis mer

Faren: - Du vil aldri se dem igjen

De to søstrene ble sist sett 27. april da de var på besøk hos sin far, som ikke lenger var i et forhold med barnas mor.

Foreldrene skal ha hatt en uformell avtale om omsorgen for barna. Men da jentene ikke kom hjem som avtalt, ble moren bekymret.

I en samtale samme kveld, skal Gimeno ha sagt til Zimmermann at hun aldri ville få se døtrene sine igjen, ifølge den spanske utgaven av BBC.

- Tomás ville at jeg skulle lete etter dem i lidelse. Det var grunnen til at han lot meg være i live, skriver moren i Instagram-innlegget.

DØDE: Modell og kjendissønn Harry Brant (24) døde 17. januar 2021. Video: NTB / Instagram / Ingebjørg Iversen Vis mer

Jakter barnas far

Samme kveld som jentene besøkte Gimeno, ble han observert ved en havn på Tenerife, hvor han skal ha hatt både båt og båtplass.

Overvåkingsmateriale viser at han gikk frem og tilbake mellom bilen og båten med flere gjenstander, deriblant to bager, før han dro til havs. Dagen etter ble den aktuelle båten funnet drivende på havet, skriver den spanske storavisen El País.

Politiet mistenker at søstrene ble bortført av sin egen far, og har siden forsvinningsdagen jaktet intenst på faren. De leter fremdeles etter Gimeno og 1-åringen.

LES OGSÅ: Influenser funnet død i veikant

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer