Sterk historie

- Jeg hylte etter hjelp

Pippa sluttet å puste på morgenen 1. juledag i fjor.

SOLSTRÅLE: Mamma Natalie, lille Pippa og pappa Nathan. De gleder seg til å overøse datteren med julegaver på den første ordentlige julen hennes! Foto: Matt Barbour
SOLSTRÅLE: Mamma Natalie, lille Pippa og pappa Nathan. De gleder seg til å overøse datteren med julegaver på den første ordentlige julen hennes! Foto: Matt Barbour Vis mer
Publisert

Natalie Maudsley (27) gleder seg til å feire jul med datteren Pippa (1). Hun ser frem til å erstatte minnene fra fjorårets dramatiske jul med nye.

Julen i fjor ble nemlig feiret på sykehuset, hvor Pippa fikk behandling for en hjertefeil. Men om morgenen 1. juledag sluttet den tre måneder gamle babyen å puste.

KJEMPET FOR LIVET: Lille Pippa på julaften i fjor. Hun måtte få hjelp til å puste. Foto: Matt Barbour
KJEMPET FOR LIVET: Lille Pippa på julaften i fjor. Hun måtte få hjelp til å puste. Foto: Matt Barbour Vis mer

Hylte og skrek

- Jeg hylte etter hjelp, og straks strømmet det til med leger og sykepleiere som prøvde å starte det lille hjertet hennes igjen, sier Natalie fra Liverpool i Storbritannia.

Hun og kjæresten Nathan (30) ble bedt om å gå ut mens alle jobbet med babyen deres. De ante ikke om hun ville overleve.

OPERERT: Her er Pippa tre dager etter operasjonen – allerede mye kvikkere. Foto: Matt Barbour
OPERERT: Her er Pippa tre dager etter operasjonen – allerede mye kvikkere. Foto: Matt Barbour Vis mer

Alt så normalt ut da Pippa kom til verden i september i fjor. Hun veide 3375 gram, og virket frisk og sunn. Men etter tre uker var Natalie bekymret.

- Pippa hadde ikke lagt på seg. Men legen sa det var vanlig, forteller Natalie.

Tre uker senere veide babyen fremdeles det samme. Endelig ble Natalie tatt på alvor. En undersøkelse på sykehuset avslørte at Pippa hadde to hull i hjertet.

LYMFØDEM: Mahogany lider av sykdommen Lymfødem, noe som har gjort datinglivet vanskelig. Video: Truly via Youtube / Rød Løper. Vis mer

Lagt i ventilator

Pippa ble liggende på sykehuset mens legene gjorde alt de kunne for at hun skulle legge på seg litt. Jo mer hun veide, jo større sjanse ville hun ha for å klare den livsnødvendige operasjonen.

Natalie håpte at de kunne få permisjon fra sykehuset på julaften. Men den 20. desember ble jenta mye dårligere. Hun havnet på intensiven, og på julaften ble hun lagt i en ventilator.

TRODDE HUN GA OPP: Her er Pippa etter at legene fikk startet hjertet hennes igjen. - Det var som om hun hadde gitt opp, sier mamma Natalie. Foto: Matt Barbour
TRODDE HUN GA OPP: Her er Pippa etter at legene fikk startet hjertet hennes igjen. - Det var som om hun hadde gitt opp, sier mamma Natalie. Foto: Matt Barbour Vis mer

Og neste morgen sluttet altså hjertet hennes å slå.

- Det var som om hun ikke hadde mer å gi. Hun var så utrolig slapp, og jeg var redd dette var slutten, sier mamma Natalie.

Heldigvis klarte legene klarte å starte det bitte lille hjertet igjen. To dager senere ble Pippa lagt på operasjonsbordet, hvor legene åpnet brystet hennes og tettet hullene i hjertet.

SYKDOM: Det startet da hun var 13 år gammel med noe hun trodde var en kvise på leppa. Nå deler Nancy Morel videoer av den mystiske hudsykdommen. Vis mer

Inngrepet tok fem timer. Etterpå kom hun seg raskere enn noen hadde våget å håpe på.

- Hjertet hennes måtte ikke kjempet ikke for hvert slag lengre, det var en ny verden for den lille kroppen hennes, sier Natalie.

Heldige

Den 4. januar i år kom dagen hele familien hadde håpet på.

- Det var nesten helt surrealistisk. Bare en uke etter at hun nesten døde, fikk vi ta henne med oss hjem!

Den siste tiden med sykdom har vært tøff for Shabana Rehman, men hun har håp for fremtiden. Reporter: Katrine Bjelke. Video: Andrea Viland Ask / Dagbladet Vis mer

I dag er hun som en helt vanlig ettåring – og foreldrene er overlykkelige.

- Ikke alle foreldre er like heldige som oss. Derfor vil vi gjerne fortelle vår historie så andre kan kjenne igjen tegnene på hjertefeil, sier hun.

LES OGSÅ: Reddet kreftsyk lillebror: - Forguder han

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer