Sterk historie

- Jeg hylte etter hjelp

Pippa sluttet å puste på morgenen 1. juledag i fjor.

SOLSTRÅLE: Mamma Natalie, lille Pippa og pappa Nathan. De gleder seg til å overøse datteren med julegaver på den første ordentlige julen hennes! Foto: Matt Barbour
SOLSTRÅLE: Mamma Natalie, lille Pippa og pappa Nathan. De gleder seg til å overøse datteren med julegaver på den første ordentlige julen hennes! Foto: Matt Barbour Vis mer
Publisert

Natalie Maudsley (27) gleder seg til å feire jul med datteren Pippa (1). Hun ser frem til å erstatte minnene fra fjorårets dramatiske jul med nye.

Julen i fjor ble nemlig feiret på sykehuset, hvor Pippa fikk behandling for en hjertefeil. Men om morgenen 1. juledag sluttet den tre måneder gamle babyen å puste.

Hylte og skrek

- Jeg hylte etter hjelp, og straks strømmet det til med leger og sykepleiere som prøvde å starte det lille hjertet hennes igjen, sier Natalie fra Liverpool i Storbritannia.

Hun og kjæresten Nathan (30) ble bedt om å gå ut mens alle jobbet med babyen deres. De ante ikke om hun ville overleve.

Alt så normalt ut da Pippa kom til verden i september i fjor. Hun veide 3375 gram, og virket frisk og sunn. Men etter tre uker var Natalie bekymret.

- Pippa hadde ikke lagt på seg. Men legen sa det var vanlig, forteller Natalie.

Tre uker senere veide babyen fremdeles det samme. Endelig ble Natalie tatt på alvor. En undersøkelse på sykehuset avslørte at Pippa hadde to hull i hjertet.

Lagt i ventilator

Pippa ble liggende på sykehuset mens legene gjorde alt de kunne for at hun skulle legge på seg litt. Jo mer hun veide, jo større sjanse ville hun ha for å klare den livsnødvendige operasjonen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.