UNG MAMMA: Marianne Kristin Gulbjørnsen fikk barn da hun var 13 år gammel. Nå har hun fire. Foto: Morten Eik, Se og Hør
UNG MAMMA: Marianne Kristin Gulbjørnsen fikk barn da hun var 13 år gammel. Nå har hun fire. Foto: Morten Eik, Se og HørVis mer

- Jeg har aldri sett på det som verdens undergang

Marianne ble gravid i sjette klasse, og mor som 13-åring. Nå gleder hun seg over at unge mødre ser på henne som et forbilde.

SEOGHØR.NO: Marianne ble gravid i sjette klasse, og mor som 13-åring. Se og Hør fortalte hennes sterke historie først.

Nå gleder hun seg over at unge mødre ser på henne som et forbilde.

Svært ung mor

Marianne Kristin Gulbjørnsen (36) fra Fredrikstad gikk i sjette klasse da hun ble gravid. Men 12-åringen holdt den voksende hemmeligheten for seg selv – helt til dagen før fødselen startet ...

- To nære og gode venninner var de eneste som visste at jeg skulle ha barn, men de hadde sverget på at de ikke skulle røpe noe som helst. Jeg var livredd for at mamma skulle bli sint, fortalte Marianne da hun ble intervjuet av Se og Hør for noen uker siden.

NORGES YNGSTE MOR: Marianne Kristin Gulbjørnsen fra Surnadal overrasket alle da hun som 13-åring ble Norges yngste mor i 1992. Foto: Se og Hør
NORGES YNGSTE MOR: Marianne Kristin Gulbjørnsen fra Surnadal overrasket alle da hun som 13-åring ble Norges yngste mor i 1992. Foto: Se og Hør Vis mer

Den oppsiktsvekkende historien resulterer at hun og sønnen Thomas (22) tirsdag morgen blir gjester i «God Morgen Norge» på  TV2.

- Jeg har litt sommerfugler i magen.  Har aldri vært på TV før, sier Marianne, før hun legger til at hun har vært statist i filmene»Tomme Tønner 2» og «Amnesia».

Sjokkbølger

Marianne bodde i Surnadal på Nordmøre da nyheten om den unge moren på bare 13 år ble kjent. 13-åringen fødte en velskapt sønn, 50 cm lang og med en vekt på 3400 gram.

VAKRE NEGLER: Marianne trives i jobben som negledesigner, og sørget for at hendene til Cecilie Andrea Røising (18) ble flotte før hun deltok i den norske finalen i Miss Universe.  Foto: Se og Hør
VAKRE NEGLER: Marianne trives i jobben som negledesigner, og sørget for at hendene til Cecilie Andrea Røising (18) ble flotte før hun deltok i den norske finalen i Miss Universe. Foto: Se og Hør Vis mer

- Det var en fantastisk følelse da jordmor la babyen inntil meg. Men det føltes også litt rart.
22 år er gått siden historien om den uvanlige graviditeten sendte sjokkbølger gjennom Norge.

– Men jeg har aldri sett på det å bli mor i så ung alder som verdens undergang, sier Marianne.

Hun har fått mange positive tilbakemeldinger etter at Se og Hørs lesere fikk høre hvordan det går med henne i dag. Blant annet har hun gjenopptatt kontakten med flere venninner fra barndommen.

Et forbilde

Mye tyder også på at unge mødre ser på Marianne som et forbilde.

KONFIRMANT: Marianne Kristin hadde sønnen Tomas i armene da hun tok konfirmasjonsbildet i 1993.  Foto: Se og Hør
KONFIRMANT: Marianne Kristin hadde sønnen Tomas i armene da hun tok konfirmasjonsbildet i 1993. Foto: Se og Hør Vis mer


 
- Det er som om de synes det er godt å vite at de ikke er alene. Mange uttrykker faktisk glede for at det er godt så bra for meg, sier Marianne.
 
Sønnen Tomas har et nært forhold til moren sin, og til sine tre yngre søsken Audun (12), Svanhild (11) og Olav (10).

- Jeg er aldri blitt mobbet for å ha en ung mor, men jeg har ofte fått høre at moren min er «kuul». Dessuten forstår hun hvordan det er å være ung. Noen tror til og med at hun er storesøsteren min, sier Tomas.

– Eller at vi er kjærester, ler Marianne, og gir sønnen sin en klem. Hun er glad han blir med henne i studio i forbindelse med morgendagens TV-sending.

LES OGSÅ: - Jeg var livredd for at mamma skulle bli sint

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.