- Jeg følte at livet mitt var over

Alicia var gravid da hun mistet alle tennene. Nå legger hun ut videoer i sosiale medier for å fjerne stigmaet rundt å ikke ha tenner.

FJERNE STIGMA: Alicia, som i sosiale medier kaller seg «Princess Glitterhead», mistet tennene da hun var gravid. Hun bruker nå sosiale medier for å fjerne stigmaet rundt det å ikke ha tenner. Video: Tiktok / Princess Glitterhead Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En av videoene av at Alicia tar ut tannprotesene og viser hvordan hun ser ut uten tenner er sett av over 10 millioner mennesker i sosiale medier.

Alicia kaller seg «Princess Glitterhead» på både TikTok og YouTube, og har viet kontoen sin til å prøve å gjøre det mer normalt å ikke ha tenner.

I en av videoene har hun blant annet utfordret andre til å vise bilder av hvordan de ser ut uten tannprotesene sine.

- Jeg utfordrer alle til å vise hvor heite de ser ut uten protesene, sier hun før hun popper ut de tilsynelatende feilfrie, hvite tennene sine og smiler.

- Følte livet var over

Til Buzzfeed forklarer Alicia at hun mistet alle tennene da hun var gravid, og at det er grunnen til at hun har proteser.

- I løpet av svangerskapet begynte tennene mine raskt å forfalle fra innsiden og ut. Begge hjørnetennene mine brakk ved tannkjøttet med rundt en ukes mellomrom, forteller hun til nettsiden.

- Jeg husker at jeg la meg i hagen og følte livet var over. Jeg ville aldri bli respektert, jeg ville aldri bli pen. Mannen min kunne komme til å forlate meg. Han giftet seg med meg med perfekte tenner, og i løpet av et år hadde jeg allerede mistet noen, sier Alica.

VEKKER OPPSIKT: Den italienske modellen Luca Marchesi vekker oppsikt med kjevetrening på TikTok. Det får folk til å reagere. Vis mer

- Svært uvanlig

Amerikanske health.com skriver at tilfeller som dette, hvor tenner faller ut under svangerskap, er svært sjelden. Likevel er ikke tannplager uvanlig blant gravide.

Ifølge det amerikanske smitteverninstituttet CDC får mellom 60 og 75 prosent av kvinner milde tannkjøttsykdommer, som at tannkjøttet blir rødt og hovent på grunn av hormoner som endrer seg.

I noen svært få tilfeller hvor dette ikke blir behandlet kan det medføre at man mister tenner, skriver CDC.

Gravide kvinner er også mer utsatt for hull i tennene, ettersom man gjerne endrer kosthold under graviditeten, skriver CDC.

GÅR VIRALT PÅ TIKTOK: Artisten Victoria Nadine har blitt en anerkjent artist. Video: Rød Løper Vis mer

LES OGSÅ: - Jeg er i den verste formen i mitt liv

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer