Charlotte (25) må gå med utlagt tarm etter feilbehandling

- Jeg fikk sjokk da legene fant en 18 cm stor prolaps i tarmen

Først da Charlotte fra Akershus bestilte sjekk hos en privatklinikk fant hun ut hva som feilet henne. Det fikk alvorlige konsekvenser for hennes hverdag.

TØFFE ÅR: -
 Hundene mine Bella  (t.v.) og Calluna har  vært til god trøst,  sier stomiopererte  Charlotte Olsen Elli  fra Ullensaker i Akershus. Foto: Morten Eik/Privat. 
TØFFE ÅR: -  Hundene mine Bella  (t.v.) og Calluna har  vært til god trøst,  sier stomiopererte  Charlotte Olsen Elli  fra Ullensaker i Akershus. Foto: Morten Eik/Privat.  Vis mer
Publisert

(Se og Hør): – Åpningen på magen skulle jeg aldri hatt, hvis legene hadde gjort jobben sin, sier Charlotte Olsen Elli (25) fra Ullensaker i Akershus.

I 2012 hadde hun så sterke magesmerter at hun var sengeliggende. Charlotte ble gjentatte ganger undersøkt på sykehus, uten at legene fant en sikker årsak.

– Jeg slet med å komme meg på do. Det kunne gå én uke mellom hver gang. Magen min este ut. Legene mente at tarmen «bare hadde blåst seg opp», fordi jeg ikke klarte å presse ut noe når jeg satt på do, forteller Charlotte.

Fant ikke årsaken

– Legene mente plagene mine skyldtes stress, og ba meg ta det rolig. Plagene fortsatte, og i 2014 fikk jeg en koloskopi-undersøkelse på sykehuset. Heller ikke denne gangen fant legene ut noe. Jeg nektet å slå meg til ro med det, sier Charlotte.

Hun bestilte time på en privat klinikk.

Fikk sjokk

– Jeg fikk sjokk da legene fant en 18 centimeter stor prolaps i tarmen. Prolapsen ble operert og rettet på. Jeg trodde jeg skulle bli helt frisk, men fordi jeg hadde gått med prolapsen i så mange år, var tarmen varig skadet, forteller Charlotte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer