Angela fikk egg fra sin egen datter

Jeg er barnas mor - og bestemor!

Denne familien er full av forviklinger. Noah (8) er storebror til sin egen onkel.

ENKELT – OG KOMPLISERT: Angela er mamma til trillingene, og bestemor til Noah – som har bodd hos henne siden han var nyfødt. Han er biologisk halvbror til trillingene, som samtidig er hans onkel og tanter! Foto: Lucy Laing
ENKELT – OG KOMPLISERT: Angela er mamma til trillingene, og bestemor til Noah – som har bodd hos henne siden han var nyfødt. Han er biologisk halvbror til trillingene, som samtidig er hans onkel og tanter! Foto: Lucy Laing Vis mer
Publisert

Angela Riello (45) er lykkelig over å kunne knuge trillingene sine inntil seg. Men 45-åringen i Dublin er også trillingenes bestemor!

Historien er like spesiell som den er søt. Trillingene kom nemlig til verden ved hjelp av eggdonasjon – og eggene ble donert av Angelas datter, Mayara (27).

Trillingene kom til verden i mars, etter at Angela hadde hatt fire mislykkede prøve-rørsforsøk, derav to spontan-aborter.

BOR I UTLANDET: Mayara er Noahs mamma – og trillingenes biologiske mamma. Men hun bor i Spania, mens familien er i Irland. Foto: Lucy Laing
BOR I UTLANDET: Mayara er Noahs mamma – og trillingenes biologiske mamma. Men hun bor i Spania, mens familien er i Irland. Foto: Lucy Laing Vis mer

Bor hos bestemor

Angelas voksne datter Mayara var bare 18 år gammel da hun fikk sønnen Noah (8). Da hun bestemte seg for å flytte fra Dublin for å begynne å jobbe, ble gutten boende hos mormor.

- Mayara var ikke i stand til å ta seg av en baby alene, så vi ble enige om at det var best at han ble hos meg, forteller Angela.

- Og etter hvert som han er blitt eldre, har Noah lengtet intenst etter en bror eller en søster. Derfor bestemte jeg meg for å få en baby så han kunne ha noen å vokse opp sammen med, sier Angela.

BABY I BAKSETET: På vei til sykehuset forstår Gabriela Correia (33) at hun ikke rekker frem i tide. Video: Instagram (Gabrielcorreiaw/Deborahghelman). Reporter: Håvard T-L Knutsen. Vis mer

Angela hadde ikke råd til prøverørsbehandling i Irland, så hun dro til Brasil – hvor Mayara da bodde. I 2018 ble hun gravid, men aborterte etter syv uker.

Året etter dro hun til Barcelona i Spania, hvor Mayara nå hadde flyttet. Her forsøkte hun to runder, uten hell.

Oppspilt

Men i juni i fjor ble Angela oppringt av legen i Brasil, som fortalte at det nå var tillatt å bruke egg fra et familiemedlem.

- Mayara ble oppspilt, fordi dette kunne bli Noahs biologiske søsken, sier Angela.

SPREK: Selv om hun allerede var bestemor, var det ikke noe problem for Angela å bære fram de tre babyene. Foto: Lucy Laing
SPREK: Selv om hun allerede var bestemor, var det ikke noe problem for Angela å bære fram de tre babyene. Foto: Lucy Laing Vis mer

Nå gikk alt raskt. Hele familien var spent da to av Mayaras egg ble satt inn i mamma Angela. Syv uker ut i svangerskapet, dro Angela på ultralyd.

- Jeg kunne knapt tro mine egne ører. En av embryoene hadde delt seg i to, og blitt til eneggede tvillinger!

TOK OPPTAK: I podkasten «Åpen journal» fikk lytterne høre Katarina Flatland føde. Lyd fra: Podimo Vis mer

Takknemlig

I slutten av mars kom de til verden – Liz veide 1474 gram, Mia 1928 gram og Vince hele 2296.

Mayara er glad for at hun kunne hjelpe til.

- Jeg er så takknemlig over at mamma tar vare på Noah. Men jeg ga ikke bort eggene mine av skyldfølelse. Mamma ønsket seg virkelig et barn til, og det er stort å få hjelpe!

LES OGSÅ: - Som glasskår i rumpehullet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer