Tapre Lizzy gleder seg til å gå på ball igjen

- Jeg elsker livet mitt

18-åringen lar seg ikke stoppe av at hun stadig får nye svulster i ansiktet sitt.

OPERERT OVER 100 GANGER: Lizzy har blitt lagt under kniven 100 ganger på grunn av sykdommen sin. Likevel er hun som 18-åringer flest – og storkoste seg på sitt første skoleball. Foto: PA Real Life
OPERERT OVER 100 GANGER: Lizzy har blitt lagt under kniven 100 ganger på grunn av sykdommen sin. Likevel er hun som 18-åringer flest – og storkoste seg på sitt første skoleball. Foto: PA Real Life Vis mer
Publisert

Her står Lizzy Bull (18) i ballkjolen sin. Som en hvilken som helst annen 18-åring, gledet hun seg til å gå på skoleball.

Men i motsetning til klassekameratene sine, har Lizzy gått igjennom over 100 operasjoner til nå i livet.

Hun lider av en sjelden genetisk tilstand som gjør at det vokser store, myke svulster rundt omkring på kroppen hennes. Disse svulstene har skapt misdannelser i ansiktet hennes, og gitt henne problemer med å gå.

Imponerer

Lizzy er stolt av det lange, flotte håret sitt, men nå kommer hun til å miste det på grunn av cellegift. I en av svulstene ble det nemlig nylig funnet kreftceller.

- Så får jeg skaffe meg en rosa parykk, sier 18-åringen muntert.

Hun har en imponerende positiv innstilling til livet.

- Selvsagt har også jeg dager som er vanskelige. Men da er det bare å ta seg sammen og gå videre, sier hun.

Lizzy bor i Staffordshire i Storbritannia sammen med foreldrene Nicola (40) og Gavin (44), og søsknene Matthew (19) og William (10). Til høsten skal hun begynne på en spesialhøyskole for blinde.

- Jeg elsker å gå på skolen, og jeg har heldigvis aldri blitt mobbet, forteller hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.