Susanne fikk bare et glimt av babyen sin før han ble hjerteoperert

- Jeg ble mer og mer hysterisk

Chrisander ble hasteoperert før mamma fikk holde ham i armene sine for første gang. Redselen hun følte fikk følger.

TAKKNEMLIG: Susanne Nordbø er både glad og takknemlig for at Chrisander klarer seg så godt. I flere år kjempet hun mot frykten for at han skulle dø fra henne. Foto: Svend Aage Madsen / Se og Hør
TAKKNEMLIG: Susanne Nordbø er både glad og takknemlig for at Chrisander klarer seg så godt. I flere år kjempet hun mot frykten for at han skulle dø fra henne. Foto: Svend Aage Madsen / Se og Hør Vis mer
Publisert

Susanne Nordbø (34) fra Åsane utenfor Bergen visste hun ville bli mor til et barn med en alvorlig hjertefeil.

Men hverken leger eller sykepleiere hadde klart å gjøre henne mentalt forberedt på dramatikken hun hjelpeløst ble vitne til da barnet hennes ble forløst med hastekeisersnitt.

Hun hadde fått beskjed om å kikke til høyre med det samme han så dagens lys. Chrisander måtte hjerteopereres i løpet av minutter hvis han skulle ha en fremtid.

Uten oksygen

Susanne var forberedt på at hun ville få et barn med en hjertefeil der de store arteriene har byttet plass. Forløsningen var planlagt. Hun visste at gutten hennes aldri ville overleve en vanlig fødsel, og tilbrakte derfor de siste ukene av svangerskapet på Rikshospitalet i Oslo.

- De fleste barn med transposisjon blir født med hull i hjertet, slik at de klarer seg noen dager før den store og livreddende operasjonen. Men da Chrisander ble forløst viste det seg at han var født uten oksygen i kroppen, sier Susanne.

Hun vil aldri glemme redselen hun kjente på da legene løp av sted. Det hastet med å lage det livreddende hullet i hjertet hans.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer