Ned i vekt med lavkarbo: ­

Jeanette gikk ned 20 kilo på syv måneder

- Da jeg bikket 110 kilo, kjente jeg at dette ikke var greit.

FRISK OG RASK: Jeanette Nor Stray har aldri følt seg bedre enn etter at hun begynte på lavkarbo. Kostholdet som erstatter karbohydrater med fett og proteiner gjorde at tobarnsmoren gikk ned hele 45 kilo. Hun gikk ned fra 110 til 65 kilo. Foto: Eva Kylland
FRISK OG RASK: Jeanette Nor Stray har aldri følt seg bedre enn etter at hun begynte på lavkarbo. Kostholdet som erstatter karbohydrater med fett og proteiner gjorde at tobarnsmoren gikk ned hele 45 kilo. Hun gikk ned fra 110 til 65 kilo. Foto: Eva Kylland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SE OG HØR: Så lenge hun kan huske, har Jeanette Nor Stray (27) fra Vennesla utenfor Kristiansand båret mange ekstra kilo på kroppen.Da hun for fem år siden hørte om lavkarbodietten, bestemte hun seg for å forsøke. Hun kuttet ut mat med karbohydrater og stivelse, som brød, poteter og pasta, og la om til et renere kosthold med mer fett og proteiner.Det ga raskt resultater, og Jeanette gikk ned 20 kilo de syv første månedene. - Ting ble lettere og jeg var mer i bevegelse. Når andre begynte å legge merke til vektnedgangen, var det også veldig motiverende, sier Jeanette til Se og Hør.

Ble mobbet

I mai 2016 nådde hun endelig målet sitt: Ned 45 kilo! Det tok fem år, og et par sprekker underveis, men nå nyter hun å ha nådd idealvekten på 65 kilo. De siste to årene har hun levd utelukkende på lavkarbokost.- Planen var å gå tilbake til et vanlig kosthold, men gjør jeg det nå, vil jeg savne den gode følelsen jeg får av lavkarbo. Spiser jeg karbohydrater, føler jeg meg lett oppblåst og dårlig, forteller tobarnsmoren.Nylig fikk Jeanette fjernet overflødig hud ved hjelp av bukplastikk, og føler seg bedre enn noensinne. Det er en enorm forandring fra tidligere, da overvekten blant annet førte til sviktende helse og mobbing.– Jeg ble veldig mye mobbet og hadde aldri noen god skolegang. Jeg fikk det overstått, men jeg har vært langt nede, sier 27-åringen åpenhjertig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer