Hellas:

Jack (22) drept i ferieparadis

Skal ha forsøkt å ta selfie da han ble truffet av helikopterpropell.

JACK FENTON: Den britiske turisten ble ble drept i en helikopterulykke i Hellas. Foto: Facebook
JACK FENTON: Den britiske turisten ble ble drept i en helikopterulykke i Hellas. Foto: Facebook Vis mer
Publisert

En britisk turist var på ferie i Hellas sammen med foreldrene sine og tre andre venner, da han etter en helikoptertur ble truffet av propellen.

Det melder The Times.

Politiet identifiserte 26. juli offeret som Jack Fenton (22) som skal ha flydd fra den populære ferieøya Mykonos og landet i byen Spata.

Truffet i hodet

22-åringen var den første som gikk av Bell-407-helikopteret, og skulle bare ta en selfie, ifølge den britiske avisa.

BLE DREPT: Den britiste turisten Jack Fenton (22) døde momentant etter en helikopterulykke i Athen, Hellas. Foto: Intime News/Athena Pictures/Shutterstock/NTB
BLE DREPT: Den britiste turisten Jack Fenton (22) døde momentant etter en helikopterulykke i Athen, Hellas. Foto: Intime News/Athena Pictures/Shutterstock/NTB Vis mer

- Da han bevegde seg bakover, ble han truffet i hodet av flyets lille bakre propell. Han døde momentant, sier politiet til avisa.

Greske myndigheter har sagt at flyets pilot og to bakkeingeniører ble arrestert etter hendelsen.

Etterforsker saken

Ifølge The Guardian var Fentons foreldre i et annet helikopter, like bak.

Foreldrene var angivelig uvitende om tragedien da deres egen pilot ble varslet og de ble omdirigert til Aten internasjonale flyplass.

Fentons levninger har blitt tatt med til et statlig likhus for obduksjonsundersøkelse, og det er nå startet en etterforskning for å fastslå hva som førte til ulykken.

ULYKKER: Joe Bidens liv har vært preget av tragiske tap i familien og profesjonell suksess. Laget av Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

Superior Air ble sitert på å si at sikkerhetsprotokoller var fulgt da helikopteret landet i Aten.

Den greske avisa Proto Thema sa at landingspersonalet hadde guidet passasjerene fra flyet, men Fenton, den første som gikk av, snudde uventet tilbake og gikk mot helikopteret da motorene fortsatt var i bevegelse.

Den ikke navngitte piloten kan bli siktet for uaktsomt drap.

Storbritannias utenriksdepartement (FCDO) forteller til BBC News at de støtter familien til Fenton.

- Vi er i sjokk over å nettopp ha funnet ut av denne hendelsen. Vår kjærlighet og tanker går til Jacks familie og venner, sier hans arbeidsgiver, Ball Street Network i London, ifølge BBC.

LES OGSÅ: Måtte amputere begge bena

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer