Terese Alvén:

Influenser Terese Alvén (37) er død

Lørdag valgte hun å bli lagt i kunstig koma, natt til tirsdag sovnet hun inn.

DØD: Terese Alven døde natt til tirsdag, av en aggressiv form for eggstokkreft. Foto: Jane Haglund
DØD: Terese Alven døde natt til tirsdag, av en aggressiv form for eggstokkreft. Foto: Jane Haglund Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Influenseren og tobarnsmoren Terese Alvén (37) har i flere år inspirert svenskene til en aktiv livsstil gjennom blant annet sosiale medier og flere bøker.

Natt til tirsdag døde hun med familien rundt seg, etter å ha blitt rammet av en aggressiv form for eggstokkreft. Det bekrefter hennes mann, Glenn Boström, på Facebook.

- Terese fikk aldri et ærlig forsøk på å slå tilbake mot sykdommen. Den lå hele tiden et steg foran legene og de behandlingsformene som er tilgjengelige i dag. Nå er hennes kamp over, skriver han.

Var gravid

Alvéns sykdomsforløp har gått svært raskt. I november oppdaget paret at hun var gravid for tredje gang. Til sommeren skulle barna deres Charles (8) og Tilde (6) bli storesøsken.

Bare noen uker inn i graviditeten var magen stor. Det viste seg at hun hadde fått en cyste på høyre eggstokk. Cysten ble operert bort og svangerskapet fortsatte, men i uke 20 oppsto det komplikasjoner. De så seg nødt til å avbryte svangerskapet.

- Det var veldig tøft, men vi kom oss gjennom det, sier Boström til Expressen.

Den opprinnelige cysten var verken god- eller ondartet, viste analysene, men i mars begynte Alvén å få nye magesmerter igjen. Hun hadde fått en ny cyste, som legene mente var ufarlig, men da smertene ikke avtok ble hun innlagt på Danderyds sykehus i slutten av april.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer