Terese Alvén:

Influenser Terese Alvén (37) er død

Lørdag valgte hun å bli lagt i kunstig koma, natt til tirsdag sovnet hun inn.

DØD: Terese Alven døde natt til tirsdag, av en aggressiv form for eggstokkreft. Foto: Jane Haglund
DØD: Terese Alven døde natt til tirsdag, av en aggressiv form for eggstokkreft. Foto: Jane Haglund Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Influenseren og tobarnsmoren Terese Alvén (37) har i flere år inspirert svenskene til en aktiv livsstil gjennom blant annet sosiale medier og flere bøker.

Natt til tirsdag døde hun med familien rundt seg, etter å ha blitt rammet av en aggressiv form for eggstokkreft. Det bekrefter hennes mann, Glenn Boström, på Facebook.

- Terese fikk aldri et ærlig forsøk på å slå tilbake mot sykdommen. Den lå hele tiden et steg foran legene og de behandlingsformene som er tilgjengelige i dag. Nå er hennes kamp over, skriver han.

Var gravid

Alvéns sykdomsforløp har gått svært raskt. I november oppdaget paret at hun var gravid for tredje gang. Til sommeren skulle barna deres Charles (8) og Tilde (6) bli storesøsken.

Bare noen uker inn i graviditeten var magen stor. Det viste seg at hun hadde fått en cyste på høyre eggstokk. Cysten ble operert bort og svangerskapet fortsatte, men i uke 20 oppsto det komplikasjoner. De så seg nødt til å avbryte svangerskapet.

- Det var veldig tøft, men vi kom oss gjennom det, sier Boström til Expressen.

Den opprinnelige cysten var verken god- eller ondartet, viste analysene, men i mars begynte Alvén å få nye magesmerter igjen. Hun hadde fått en ny cyste, som legene mente var ufarlig, men da smertene ikke avtok ble hun innlagt på Danderyds sykehus i slutten av april.

Der har hun vært siden.

- Lovet å ta vare på barna

Onsdag forrige uke feiret Alvén sin 37. og siste fødselsdag fra sykesengen. Lørdag besluttet hun, i samråd med legene, at hun skulle legges i kunstig koma livet ut.

På Facebook skrev Boström at familien støttet valget.

- Hun har ikke mye krefter igjen når hun er våken, og kjenner at hun ikke orker den store angsten det innebærer å kjenne kroppen sin sakte tappes for krefter. Familien støtter hennes ønske og har i dag fått si farvel mens hun fortsatt er klar i hodet, skriver han.

Til Expressen sier han at Alvén var opptatt av at de skulle snakke om fine minner, framfor den vanskelige situasjonen. Lørdag var det derfor akkurat det de gjorde.

- Jeg lovet henne at jeg skal ta vare på barna, at jeg skal være der for dem og sørge for at de alltid skal huske mamma. Hun skal finnes i deres liv, selv om hun ikke kommer til å være her fysisk.

Innsamlingsaksjonen «Spring för Terese», som ble opprettet for bare noen uker siden, har i skrivende stund samlet inn 488 000 svenske kroner til Cancerfonden.

Denne saken ble først publisert på Dagbladet.no.

LES OGSÅ: Bekrefter romansen med milliardær (30)

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer