England:

I dag skal Archie (12) dø

Høyesterett har besluttet at sykehuset skal koble fra respiratoren som holder 12-åringen i live i dag. En FN-komité har bedt om utsettelse.

I KOMA: Foreldrene til Archie har tatt saken videre til FN etter at de tapte den siste anken 25. juli. Foto: Hollie Dance / NTB
I KOMA: Foreldrene til Archie har tatt saken videre til FN etter at de tapte den siste anken 25. juli. Foto: Hollie Dance / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I skrivende stund venter et britisk foreldrepar i Southend i Essex på utfallet av en bokstavelig talt livsviktig avgjørelse fra regjeringen og fra ledelsen ved Royal London Hospital.

Siden 7. april i år har deres sønn, Archie Battersbee (12), ligget i koma. Legene som har behandlet ham, hevder at gutten er hjernedød, ifølge BBC.

Etter flere ankerunder, besluttet Høyesterett mandag forrige uke å støtte avgjørelsen om å avslutte Archies behandling.

Sykehusledelsen har bestemt at den livsforlengende behandlingen for Archie skal stoppes i dag, mandag 1. august, klokka 14 lokal tid.

Ifølge Sky News er foreldrene informert om at Acrhie vil kobles fra respiratoren, og dermed ikke få tilført oksygen, når behandlingen har stoppet.

Avslag i Strasbourg

Da høyesterettsdommen falt, fikk legene beskjed om å vente i 48 timer.

Den 48 timers forsinkelsen ble lagt til slik at familien skulle ha mulighet til å anke domsslutningen til Den europeiske menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg i Frankrike, ifølge BBC.

Onsdag forrige uke fikk familien avslag av menneskerettighetsdomstolen for å redde 12-åringens liv, meldte Sky News.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer