Barry Austin:

- Hvil i fred, pappa

Han spiste 29 000 kalorier om dagen, og ble ansett som Storbritannias tykkeste. Nå er han død.

DØD: Den britiske tv-profilen Barry Austin er død, 52 år gammel. Han var på et tidspunkt regnet som den tyngste personen i Storbritannia. Her fotografert i 1999 - 300 kilo tung. Foto: REX / NTB
DØD: Den britiske tv-profilen Barry Austin er død, 52 år gammel. Han var på et tidspunkt regnet som den tyngste personen i Storbritannia. Her fotografert i 1999 - 300 kilo tung. Foto: REX / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er mye man kan bli kjent for her i verden. For britiske Barry Austins del, var det vekten hans som gjorde ham kjent både hjemme og ute i verden. Den 52 år gamle mannen ble en snakkis på slutten av 1990-tallet, og har holdt seg i mediene siden den gang.

Han fikk tittelen «Storbritannias feiteste mann», og skal på et tidspunkt ha veid hele 320 kilo. Han spiste 29 000 kalorier om dagen, og kunne drikke 40 halvlitere med øl om han var ute på byen.

Nå har han gått bort. Det skriver flere britiske medier, deriblant Birmingham Mail. Dødsfallet bekreftes av stedattera Dannie Nina Louise, som kommer med en rørende hyllest av Austin.

VEKTTAP: Kelly Osbourne avslører på Instagram at hun har gått ned mange kilo, til fansens store overraskelse. Foto: Kelly Osbourne/ Skjermdump fra Instagram Reporter: Embla Hjort-Larsen Vis mer

Knust

«Jeg er helt knust, det er det eneste jeg kan si om hvordan jeg føler det akkurat nå. Hvil i fred til den store mannen i livet mitt, min pappa Barry Grizzly Austin», skriver hun på Facebook.

Stedattera forteller videre om hvordan han alltid var der for henne, og at hele familien nå har det svært tungt. Fotballklubben Birmingham City har også kommet med sin kondolanse.

52-åringen skal ha vært stor fan av klubben, og de velger nå å hylle ham. På bildet de har lagt ut er han selvsagt ikledd klubbens drakt.

Han døde første nyttårsdag som følge av helseproblemer han skal ha slitt med i flere år. Det er ikke bekreftet om problemene hadde noe med vekten hans å gjøre. I 2012 gikk han nemlig ned rundt 120 kilo, mens han forberedte seg på å gifte seg med kjæresten - Debbie Kirby.

GIKK NED: Austin, her fotografert i 2009, skal ha gått ned over 100 kilo i 2012. Han sleit likevel med helseproblemer resten av livet. Foto: ITV/REX, NTB
GIKK NED: Austin, her fotografert i 2009, skal ha gått ned over 100 kilo i 2012. Han sleit likevel med helseproblemer resten av livet. Foto: ITV/REX, NTB Vis mer

Mistet tittelen

Han mistet dermed tittelen som «Storbritannias feiteste mann», en tittel som gikk til 440 kilo tunge Paul Mason, men holdt seg likevel i pressen.

Han var nemlig ofte å se på tv-skjermen, hadde en egen spalte i et herremagasin og kommenterte ofte lokale saker for BBC. Mange husker ham nok også fra dokumentaren «Inside Britain's Fattest Man» og komifilmen «The Fattest Man in Britain» fra 2009.

Det skal primært ha vært pusteproblemer og infeksjoner som har vært hans store problemer de siste åra.

LES OGSÅ: Derfor gikk de i parterapi

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer