Ivy ble født 15 uker for tidlig

- Hun er mitt lille mirakel

Ivy Rose har fått en tøffere start på livet enn de fleste. Men se på henne nå!

GODT HUMØR: På tross av de mange prøvelsene hun har vært utsatt for, har Ivy Rose et smittsomt humør. Foto: Matt Barbour
GODT HUMØR: På tross av de mange prøvelsene hun har vært utsatt for, har Ivy Rose et smittsomt humør. Foto: Matt Barbour Vis mer
Publisert

Gemma Dearden (39) må nesten klype seg i armen for å tro at dette ikke er en drøm. Her er datteren hennes i skoleuniform, i en helt vanlig klasse på førskolen.

At hun i det hele tatt lever, er et mirakel. Ivy Rose (4) veide nemlig bare 405 gram da hun ble født – hele 15 uker for tidlig. Det tok 378 dager før hun kunne komme hjem fra sykehuset.

Da hadde hun vært igjennom et utall alvorlige opplevelser. Hjertet hennes stoppet to ganger, hun har fått to hjerneblødninger, 14 komplette blod- og plasmaoverføringer og utallige infeksjoner. Men hun har klart seg.

Fryktet dødfødsel

Jenta fra Brighton i England har to storebrødre, og de kom til verden akkurat som de skulle.

- Jeg merket tidlig at noe var galt, forteller Gemma.

En ultralyd ved 20 uker viste at fosteret ikke fikk nok næring fra livmoren. Vekten var så lav at legene fryktet at hjertet ville stoppe.

De neste ukene ble nervepirrende. Gemma ba til høyere makter om at fosteret skulle klare seg til 24 uker – som er tidspunktet der det defineres som levedyktig.

Men etter 25 uker og 3 dager måtte jenta hentes ut med keisersnitt, for morkaken hadde sluttet å fungere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer