Jenson ble brannskadd på 94 prosent av kroppen:

- Huden hans falt ned på gulvet

Den to år gamle hjerteknuseren var bare noen sekunder i det gloheite vannet. Men da moren løftet ham ut, falt huden av ham.

TAPPER: Jenson overlevde brannskadene. Hver eneste dag må hele kroppen vaskes tre ganger og smøres inn fra topp til tå. 2-åringen er operert 50 ganger. Foto: Privat
TAPPER: Jenson overlevde brannskadene. Hver eneste dag må hele kroppen vaskes tre ganger og smøres inn fra topp til tå. 2-åringen er operert 50 ganger. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Tapre lille Jenson (2) er en blid liten gutt – til tross for at han har vært igjennom 50 operasjoner i sitt korte liv. Han var 19 måneder gammel da han ble forbrent på 94 prosent av kroppen.

Mamma Jessica-Leigh Cox (29) fra Warwick i Storbritannia vil fortelle historien sin for å advare andre foreldre om hvor viktig det er å sjekke hvor varmt vannet som kommer ut av springen er.

- Jeg ante ikke at vann kunne gjøre dette mot en kropp, forteller hun.

DØDEN NÆR: Jenson var så skadet at legene ga ham tre prosent sjanse til å overleve. Foto: Privat
DØDEN NÆR: Jenson var så skadet at legene ga ham tre prosent sjanse til å overleve. Foto: Privat Vis mer

Huden falt av

Jessica-Leigh hadde akkurat fått de tre guttene sine til å ta en lur på sofaen, og skulle ta seg et kjapt bad.

- Jeg var ikke ute av rommet mer enn tre minutter før Teddy ropte at Jenson klatret, sier hun.

Lille Jenson syntes nemlig vannet så fristende ut, og klatret opp i badekaret. Akkurat da Jess kom løpende inn på badet, hørte hun et plask.

Hun fikk ham opp umiddelbart, men skaden var allerede skjedd.

SOM EN MUMIE: Guttungen fikk førsteklasses behandling, og var bandasjert fra topp til tå. Foto: Privat
SOM EN MUMIE: Guttungen fikk førsteklasses behandling, og var bandasjert fra topp til tå. Foto: Privat Vis mer

- Huden hans falt ned på gulvet da jeg løftet ham ut, forteller Jess.

Jess og samboeren Jason Smith (29) fikk satt den lille gutten i vasken for å kjøle ham ned, mens de ringte nødnummeret. Et ambulansehelikopter fløy Jenson til Birmingham barnesykehus, der et team på 30 mennesker sto klar og ventet på ham.

INNPAKKET: Jenson lå til sammen seks måneder på sykehuset. Her er han ute av intensivavdelingen og får ligge litt på mammas fang. Foto: Privat
INNPAKKET: Jenson lå til sammen seks måneder på sykehuset. Her er han ute av intensivavdelingen og får ligge litt på mammas fang. Foto: Privat Vis mer

- 94 prosent av kroppen var skåldet. Da de også oppdaget at tarmen hans var helt ute av funksjon, ga de ham tre prosent sjanse for å overleve, forteller Jess.

Foreldrene var skrekkslagne mens Jenson kjempet for livet. Pakket inn som en liten mumie lå han i fem uker på intensivavdelingen før tilstanden ble stabil. Fingrene og tærne hans ble svarte – som om han hadde vært i en brann.

DØDFØDT: Christina Perri gledet seg stort til å bli mor for andre gang. Slik ble det ikke. Video: Ingebjørg Iversen / Se og Hør Vis mer

Utrolig blid

Men den lille gutten ble stadig bedre. Etter seks måneder på sykehuset, og utallige hudtransplantasjoner, kunne han komme hjem.

Kampen var likevel ikke over. Han må vaskes tre ganger om dagen, og smøres inn med krem fra topp til tå. Ben, armer og fingre må tøyes og bøyes hver dag, for at arrvevet ikke skal bli stivt.

TAKKNEMLIGE: Pappa Jason og mamma Jess er svært takknemlige for at alle de tre guttene deres lever. Fra venstre Jaxon (2), Teddy (3) og lille Jenson. Foto: Privat
TAKKNEMLIGE: Pappa Jason og mamma Jess er svært takknemlige for at alle de tre guttene deres lever. Fra venstre Jaxon (2), Teddy (3) og lille Jenson. Foto: Privat Vis mer

Og nylig gikk han gjennom operasjon nummer 50. Likevel er lille Jenson en utrolig blid gutt.

- Han tar alle utfordringene på strak arm, sier moren stolt.

Sterk historie der to familier møtes etter at Marcus ga sitt hjerte til hjertesyke Celine. Vis mer

Viktig lærdom

Mamma Jess og pappa Jason vil så gjerne at andre foreldre skal lære av deres erfaring. De trodde de hadde barnesikret hele huset sitt – vinduene, trappene, skapene, ovner.

Men de hadde ikke tenkt på varmtvannsberederen.

– Jeg vet om mange andre foreldre som har varmtvannet innstilt på 70 grader, akkurat slik som vi hadde. Det viktigste jeg kan si til dem er: Gå hjem og senk temperaturen med en gang, sier Jess.

LES OGSÅ: - Jeg klarer ikke å løfte babyen min

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer