Madeleine McCann

Hevder de har funnet fibre

Etterforskerne hevder at de har funnet fibre fra Madeleine McCanns rosa pysjamas i campingbilen som tilhører Christian Brückner. Han er siktet for å ha bortført og drept 3-åringen i 2007.

FORSVANT: Tre år gamle Madeleine McCann forsvant i Portugal i 2007. Foto: Shutterstock / NTB
FORSVANT: Tre år gamle Madeleine McCann forsvant i Portugal i 2007. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det kommer frem i et intervju som den tyske etterforskningslederen Hans-Christian Wolters har gitt til den portugisiske TV-journalisten Sandra Felgueiras hos TV-kanalen CMTV, ifølge de britiske avisene The Sun, Daily Mail og Daily Mirror.

- Vi har funnet nye fakta og nye beviser. Det er ikke rettsmedisinske beviser, men beviser. Og på grunn av bevisene er vi sikre på at han drepte Madeleine McCann, sier Wolters i intervjuet.

SPORLØST FORSVUNNET: Fire år gamle Madeleine McCann forsvant sporløst i Portugal i 2007. Netflix lanserte en dokumentar om mysteriet. Video: Netflix Vis mer

Britiske Madeleine McCann var bare tre år da hun forsvant mens hun var på ferie med familien i Praia da Luz i Portugal i 2007.

Da hun forsvant, hadde hun på seg en rosa Ole Brumm-pysjamas. Saken fikk enorm oppmerksomhet over hele verden, og Wolters ble intervjuet 15 år etter at hun forsvant.

Vil ikke benekte

- Er det sant at dere har funnet noe fra Madeleine McCann i Christian Brückners campingbil? spør journalisten.

- Jeg kommer ikke til å kommentere detaljer i etterforskningen, svarer Wolters.

MISTENKT: Tyske Christian Brückner er mistenkt for å ha bortført og drept britiske Madeleine McCann i Portugal i 2007. Foto: Shutterstock
MISTENKT: Tyske Christian Brückner er mistenkt for å ha bortført og drept britiske Madeleine McCann i Portugal i 2007. Foto: Shutterstock Vis mer

- Men du vil ikke benekte det?

- Jeg ønsker ikke å benekte det fordi den mistenkte ikke er blitt informert ennå, sier etterforskningslederen.

KIDNAPPET: Den bisarre historien om Jan Brobergs to kidnappinger sjokkerer seere. Video: Netflix Vis mer

Tysk lov innebærer at detaljer fra en politietterforskning ikke kan bli offentliggjort før en mistenkt og vedkommendes advokater har fått alle detaljer om saken mot dem.

Wolters vil ikke si noe om de har informasjon som tyder på at Brückner hadde en medhjelper under bortføringen.

Selv om han har vært politiets hovedmistenkte i mer enn fire år, har han aldri vært avhørt formelt i saken inntil for to uker siden.

Brückner ble formelt erklært som mistenkt i saken 22. april.

Mannen, som er mistenkt for å ha drept Madeleine McCann, insisterer på at han skal ha befunnet seg flere kilometer fra hotellet i portugisiske Praia da Luz da den tre år gamle jenta forsvant.

RYSTET: Den amerikanske realityprofilen Masika Kalysha hevdet at hun ble kidnappet og banket opp. Så kom sannheten frem. Video: Rød Løper Vis mer

- Hadde sex

Ifølge Sky News hevder tyske Christian Brückner at han hadde sex i bobilen sin med en ung kvinne om kvelden 3. mai 2007.

I avhør skal mannen ha forklart at han skal ha kjørt kvinnen til flyplassen i Faro samme kveld, der de skal ha blitt stanset og fotografert ved en politisperring.

På flyplassen, som ligger om lag 90 kilometer unna Praia da Luz, hevder han at den unge kvinnen skal ha blitt pågrepet av sikkerhetspersonalet for å ha båret pepperspray.

Han soner nå en dom i en annen sak. I 2019 ble han kjent skyldig i å ha voldtatt en 72 år gammel amerikansk kvinne i hennes bolig i Praia de Luz i 2005 - to år før treåringen forsvant.

TRAGEDIE: Robert «NorwayRob» Scott var deprimert i åtte år etter å ha mistet tre av brødrene sine. Video: Andreas Fadum Vis mer

LES OGSÅ: «Konkrete bevis» for at Madeleine er død

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer