Cleo Smith funnet:

Her blir Cleo (4) reddet

Australske Cleo Smith (4) er funnet i live etter å ha vært savnet i 18 dager.

REDDET: Den savnede fire år gamle jenta Cleo Smith ble funnet i god behold i et hus i Carnarvon, Australia. Nå frigir politiet video fra redningsøyeblikket. Foto: WA Police Force Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Hei, jeg heter Cameron. Har du det bra? Vi skal ta deg med til din mor og far, sier politibetjent Cameron Blaine til fire år gamle Cleo Smith.

I en fersk videosnutt, frigitt av politiet, vises øyeblikket fireåringen reddes ut av huset hun har vært fanget i.

Politibetjent Blaine var en av fire politifolk som natt til onsdag fant den australske fireåringen. Hun hadde på dette tidspunktet vært savnet i mer enn to uker.

Forsvant fra campingplass

Cleo har vært savnet siden 16. oktober, etter å ha forsvunnet fra teltet hun sov i sammen med foreldrene ved Blowholes, en populær campingplass nord for kystbyen Carnarvon i Australia. Politiet bekreftet på en pressekonferanse onsdag at jenta ble bortført fra campingplassen.

Klokka 01.00 natt til onsdag aksjonerte politiet mot et hus i byen Carnarvon. I et av rommene fant de fireåringen.

SAVNET: Spanske Olivia på seks år og Anna på ett år ble sist sett med faren sin på øya Tenerife 27. april. Tidligere i år ble eldstedatteren funnet død. Video: AP / Politiet Vis mer

I forbindelse med politiaksjonen pågrep politiet en 36 år gammel lokal mann. Han beskrives som samarbeidsvillig av politiet, som ennå ikke har bestemt seg for hva mannen skal siktes for.

- Jeg ønsker ikke å si noe mer om mannen på nåværende tidspunkt, men det vil komme mer informasjon etter hvert, sier politikommissær Chris Dawson i Western Australia Police Force på pressekonferansen onsdag.

«Jeg heter Cleo»

Betjent Cameron Blain følte det han beskriver som en blanding av sjokk og lettelse da han så fireåringen i rommet.

- Jeg måtte spørre henne om navnet hennes tre ganger før hun svarte. Da svarte hun «Jeg heter Cleo». Og det var det. Vi snudde, og gikk ut av huset.

Han møtte jenta igjen onsdag morgen.

- Hun er en veldig søt, energisk jente. Hun er åpen og tillitsfull overfor oss.

Politifolk tok til tårene

Nyheten om at jenta nå er funnet i god behold, har blitt godt tatt imot over hele Australia.

- Våre bønner er hørt, skriver Australias statsminister Scott Morrison på Twitter.

DRAMA: En offentliggjort nødsamtale vitner om høyt konfliktnivå mellom Gabby Petito og forloveden Brian Laundrie før de ble stoppet av politiet 12. august. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

Cloes mor, Ellie Smith, har ikke uttalt seg til media, men i en post på Instagram skriver hun: Familien er hel igjen.

- Dette er resultatet vi alle håpet og ba om, som vi har oppnådd på grunn av utrolig politiarbeid. Jeg vil takke Cleos foreldre, det vest-australske samfunnet og de mange frivillige. Og selvfølgelig vil jeg takke mine kolleger i Western Australia Police Force, sier visekommissær Col Blanch, i en uttalelse fra politiet.

Visekommissæren sier onsdag at han bevitnet flere erfarne politifolk «åpenlyst gråte av lettelse», skriver nyhetsbyrået AP.

- Vi lette etter en nål i en høystokk, og vi fant den, sier han til Perth Radio 6PR, og fortsetter:

- Da hun sa «jeg heter Cleo», tror jeg ikke det var ett tørt øye i det huset.

DØDE: Den populære TikTokeren Kassidy Pierson tapte kampen mot kreften etter at hun ble diagnostisert for seks år siden. Video: TikTok. Reporter: Julie Tran. Vis mer

Utlovet dusør

Den australske staten hadde utløst en dusør på en million australske dollar. Denne blir imidlertid ikke utbetalt, sier politiet.

Politiet fikk tirsdag opplysninger som gjorde at de mistenkte at Cleo var i huset, men forteller at gjennombruddet skyldtes en bred og sammensatt etterforskning.

- Det var flere ting. Det var bilbevegelser, det var telefonbevegelser, det var forhistorier til mennesker, sier Blanch.

LES OGSÅ: Direktesendte kjærestens død

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer