Olivia og Anna Gimeno:

- Hele landet i sjokk

Spania er i sorg etter at Olivia (6) ble funnet på 1000 meters dyp.

SAVNET: Spanske Olivia på seks år og Anna på ett år ble siste sett med faren sin på øya Tenerife 27. april. Nå er eldstedattera funnet død. Video: AP / Politiet Vis mer
Publisert

Søstrene Olivia (6) og Anna Gimeno Zimmermann (1) forsvant sammen med faren deres, Tomás Gimeno (37), i slutten av april.

Politiet har de siste månedene gjort omfattende og intense søk på jakt etter den lille familien.

Torsdag 10. juni gjorde spanske letemannskaper et grufullt funn på havbunnen utenfor Tenerife, den største av Kanariøyene. Olivia (6) ble funnet i en bag på 1000 meters dyp, lenket til et anker som tilhører farens båt.

NYE DETALJER: Dokumentaren Caroline Flack: Her Life And Death» begynner snart å rulle på skjermen. Vis mer

Ved siden av Olivia ble det funnet an annen bag, men den var tom. 1-åringen og faren - som er mistenkt i saken - er fremdeles savnet, og søket fortsetter med store styrker.

- Hele landet er i sjokk, sier statsministeren i Spania, Pedro Sánchez, i en uttalelse etter at politiet lørdag offentliggjorde ny informasjon.

- Planlagt drap

Foreldrene, som ifølge BBC har vært kjærester siden tenårene, gikk hver til sitt under pandemien. Siden har de angivelig hatt en uformell avtale om delt omsorg for barna.

De to søstrene ble sist sett 27. april da de var på besøk hos sin far. Da jentene ikke kom hjem som avtalt, ble moren bekymret. I en samtale senere samme kveld, skal Gimeno ha fortalt henne at hun aldri ville få se døtrene sine igjen, ifølge den spanske utgaven av BBC.

DØDE BRÅTT: YouTube-stjerna Nicole Thea er funnet død, 24 år gammel. Familien bekrefter at hennes ufødte sønn også døde. Video: YouTube Vis mer

Politiet mistenker at søstrene ble bortført av sin egen far. Rettsdokumenter konkluderer angivelig med at Gimeno drepte dem på «en planlagt og overlagt måte».

Den drapsmistenkte tobarnsfaren lot hunden sin, bilnøkler og bankkort med pinkode være igjen hjemme hos foreldrene sine. I tillegg etterlot han sin nye kjæreste et avskjedsbrev med over 60 000 kroner i kontanter.

Drept hjemme - kastet i havet

Politiet mener at 37-åringen drepte de to døtrene i huset sitt samme dag som de ble meldt savnet.

Deretter skal han ha fraktet kroppene deres ned til en havn på Tenerife, hvor han hadde både båt og båtplass. Overvåkingsmateriale fra området viser at han gikk frem og tilbake mellom bilen og båten med flere gjenstander, inkludert to bager, før han dro til havs.

DØDE: Modell og kjendissønn Harry Brant (24) døde 17. januar 2021. Video: NTB / Instagram / Ingebjørg Iversen Vis mer

Rettsdokumentene konkluderer med at han dro til havs og kastet døtrene over bord omtrent klokken 22.30, etter å ha puttet dem i bager og lenket dem fast til tunge gjenstander.

Dagen etter ble den aktuelle båten funnet drivende på havet, skriver den spanske storavisen El País.

- Han forsøkte å gjemme kroppene deres der han trodde de aldri ville bli funnet, heter det i rapporten, gjengitt av BBC.

Voldsomme demonstrasjoner

Saken har rystet Spania, og den siste tiden har det oppstått voldsomme demonstrasjoner over hele landet.

Siden 2013 har 39 mindreårige blitt drept i Spania - enten av faren eller morens partner eller tidligere partner, ifølge den spanske regjeringen.

Fredag samlet rundt 1000 mennesker seg, hovedsakelig kvinner og barn, i den spanske byen Santa Cruz på Tenerife for å protestere mot vold i hjemmet. En ung jente holdt et skilt med teksten «slutt å drep oss», skriver kanalen.

DØDSFALL: Kristin Cavallari, kjent fra «Laguna Beach» og «The Hills», mistet broren sin i 2015. Det har hun tidligere latt være å uttale seg om, men nå åpner hun opp om den tunge tiden. Video: TV 2 Sumo, Viafree Vis mer

LES OGSÅ: Instagram-profil (17) brutalt drept

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer