Tore Torell trodde han hadde halsbetennelse:

Håper at kreften kan trylles bort

Magiens mester er overbevist om at legene kan triksene som vil gjøre ham frisk igjen.

KJEMPER SAMMEN: Tores kone Nina fikk konstatert lymfekreft for tre år siden. Sykdommen hennes holdes i sjakk, nå er hun en god støtte for Tore. Foto: Svend Aage Madsen
KJEMPER SAMMEN: Tores kone Nina fikk konstatert lymfekreft for tre år siden. Sykdommen hennes holdes i sjakk, nå er hun en god støtte for Tore. Foto: Svend Aage Madsen Vis mer

(Se og Hør): - Etter som det denne gang er snakk om annet enn illusjoner, er det andre enn meg som må ta seg av magien. Men jeg føler at jeg er i de beste hender, sier Tore Torell (76) galgenhumoristisk.

Norges ledende illusjonist og tryllekunstner har beholdt humøret – til tross for at han er rammet av kreft i spiserøret.

Det er under ett år siden han gikk til lege med vondt i halsen.

- Jeg hadde en halsbetennelse som ikke ble bedre, uansett hva vi gjorde, sier Torell, som er bosatt i Sandefjord med sin kone Nina (54).

I mars i år møtte han til undersøkelser på Vestfold sentralsykehus i Tønsberg.

- Legen sa de fant noe «grums» i halsen min. Noe som i klartekst betydde at jeg hadde en kreftkul ved strupehodet på størrelse med en mini-tomat, forteller Tore.

Saken fortsetter nedenfor.

BEHOLDER HUMØRET: Tryllekunstneren Tore Torell er allerede over halvveis i den tøffe strålebehandlingen på Ullevål sykehus. Foto: Svend Aage Madsen
BEHOLDER HUMØRET: Tryllekunstneren Tore Torell er allerede over halvveis i den tøffe strålebehandlingen på Ullevål sykehus. Foto: Svend Aage Madsen Vis mer

- Som et juletre

Svulsten lå slik til at den ikke kunne fjernes ved hjelp av kirurgi. Kroppen hans ble til sammen utsatt for 35 runder med stråling, før legene var fornøyde.

- Jeg var glad for at de ikke måtte fjerne strupehodet mitt slik at jeg måtte lære meg å snakke ved hjelp av en maskin, forteller Torell.

Friskmeldingen ble feiret med hyggelige ferieturer sammen med Nina. Paret besøkte både Kypros og Kreta, hvor Tore benyttet anledningen til å samle krefter.

Saken fortsetter under videoen.

Noe som kom godt med, da han allerede i juli fikk beskjed om at han igjen hadde kreft.

- Jeg hadde et håp om at jeg var frisk. Men prøvene viste noe annet. Denne gangen satt svulstene langs hele spiserøret mitt. Bildene som ble tatt da jeg hadde kontrastvæske i kroppen, fikk denne delen av kroppen min til å lyse opp som et juletre!

Saken forsetter nedenfor.

TAKKET KONGEN: Utmerkelsene er blitt mange, men Tore Torell legger ikke skjul på at han følte seg både stolt og beæret da han mottok Kongens fortjenestemedalje i sølv i 2011. Her er han og Nina på Slottet hvor de fikk takke Kongen og Dronningen for utmerkelsen. Foto: NTB scanpix
TAKKET KONGEN: Utmerkelsene er blitt mange, men Tore Torell legger ikke skjul på at han følte seg både stolt og beæret da han mottok Kongens fortjenestemedalje i sølv i 2011. Her er han og Nina på Slottet hvor de fikk takke Kongen og Dronningen for utmerkelsen. Foto: NTB scanpix Vis mer

20 kilo lettere

Livsnyteren har mistet hele 20 kilo de siste månedene. Smerter i spiserøret gjør at han innimellom mates intravenøst.

- Normalt ville legen vært glad hvis jeg gikk ned i vekt. Nå fører vektnedgangen i stedet til bekymring. Men jeg visste på mange måter hva jeg hadde i vente da jeg fikk diagnosen for andre gang. Nå vet jeg at ting tar tid, at det handler om å spare på kreftene, og gjøre det beste ut av dagene jeg tilbringer på sykehuset.

Kreftsvulstene bekjempes for tiden med både stråling og cellegift. Tore er snart ferdig med de første månedene av behandlingen, og skryter uhemmet av behandlingen han får på Ullevål sykehus.

Saken forsetter nedenfor.

VEKT-TAP: Tore har mistet 20 kilo etter han ble syk. Her er han på Se og Hørs Kjendisgalla for et år siden. Foto: Andreas Fadum
VEKT-TAP: Tore har mistet 20 kilo etter han ble syk. Her er han på Se og Hørs Kjendisgalla for et år siden. Foto: Andreas Fadum Vis mer

- Kreften som behandles nå er annerledes enn den jeg hadde tidligere i år. Jeg føler aldri at jeg har fått noen dødsdom, så jeg ser på det som ren uflaks at det er jeg som er rammet, sier 76-åringen.

- Men det er klart det er en tøff behandling. Jeg er fullstendig utslitt når Nina henter meg slik at vi kan tilbringe helgene hjemme.

Ninas tøffe kamp

Hun er også rammet av sykdom. Det er tre år siden hun fikk konstatert lymfekreft. Kreftkulene ble fjernet ved hjelp av kirurgi og stråling, og holder seg foreløpig i ro. Men Nina vet hun må gjennom noen tøffe runder med cellegift dersom tilstanden endrer seg.

- Tore påstår at det er jeg som har smittet ham, sier hun lattermildt.

- Men det er klart det ikke er moro det som nå skjer...

Galgenhumor er likevel viktig i hverdagen for paret som giftet seg i Singapore for 18 år siden.

- På mange måter var det jo en fordel at det var jeg som gikk kreft først. Det ga meg muligheter til å være guide for Tore på sykehuset, sier Nina.

LES OGSÅ: Bryter tausheten om ektemannens sykdom