Hans Erik Dyvik Husby kjemper for sin MS-syke venninne

Julie (26) ble svindlet av falsk lege. Nå får hun hjelp av den kjente artisten.

FÅR HJELP: Julie Aurora Therese Trippestad er glad for at Hans Erik Dyvik Husby har engasjert seg for at hun skal få hjelp. Foto: Morten Eik, Se og Hør
FÅR HJELP: Julie Aurora Therese Trippestad er glad for at Hans Erik Dyvik Husby har engasjert seg for at hun skal få hjelp. Foto: Morten Eik, Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Hans Erik Dyvik Husby (44) er mest kjent som Turboneger-vokalist «Hank von Helvete».

Men privat må han tåle godlynt «mobbing» for sine mange engasjementer for å redde «jomfruer i nød».

– Jeg har en tendens til å blande meg i alt som har med søte damer å gjøre. Derfor kunne jeg bare ikke la min Facebookvenninne seile sin egen sjø, da jeg innså at noe var alvorlig galt, sier Hans Erik til Se og Hør Extra.

Fotomodell

Venninnen er Julie Aurora Therese Trippestad (26), opprinnelig fra Askim i Indre Østfold, men nå bosatt i Sarpsborg. De to har vært nettvenner i flere år, uten å kjenne hverandre personlig.

BLE LURT: Julie ble lurt av en person som utga seg for å være ekspert på MS, noe som førte til et økonomisk tap på 136 000 kroner.  Foto: Morten Eik, Se og Hør
BLE LURT: Julie ble lurt av en person som utga seg for å være ekspert på MS, noe som førte til et økonomisk tap på 136 000 kroner. Foto: Morten Eik, Se og Hør Vis mer

Hun er en ettertraktet fotomodell, tidligere «Gatebil-Babe» og deltager i «Miss Norway».

Julie fikk påvist sykdommen Multippel Sklerose (MS) på fjorårets siste dag.

– Jeg kunne knapt hatt en dårligere start på det nye året. Ikke minst fordi jeg også fikk beskjed om at jeg hadde en aggressiv variant, der neste anfall trolig ville føre til at jeg havnet i rullestol, forteller 26-åringen.

Gode venner

Vi møter henne og Hans Erik i Sarpsborg. De er også blitt venner i virkeligheten.

– Det er godt å ha venner som deg, Hans Erik. Du er alltid så positiv. Det smitter. Du trekker meg opp når jeg vil ned, sier Julie, og belønnes med en ordentlig bamseklem fra artisten

Hun forklarer at vevsskadene hennes sitter i underdelen av hjernen og at ryggmargen er skadet høyt oppe i nakken.

MS er en sykdom som medfører ødeleggelse av isolasjonslaget (myelinet) rundt nervetråder i hjernen og ryggmargen.

Årsaken til sykdommen, som gradvis bryter kroppen ned og ofte medfører redusert levetid, er ukjent.

Falsk ekspert

Familie og venner samlet inn penger til stamcellebehandling i utlandet. Gjennom Hans Erik kom Julie i kontakt med en kvinne på som utga seg for å være lege og spesialist på MS.

FOTOMODELL: Julie Aurora har vært en ettertraktet fotomodell. Hun har blant annet deltatt i Miss Norway. Foto: Rodrigo Reyes
FOTOMODELL: Julie Aurora har vært en ettertraktet fotomodell. Hun har blant annet deltatt i Miss Norway. Foto: Rodrigo Reyes Vis mer

Tilbudet om hastebehandling i USA virket så forlokkende på Julie at hun betalte inn forskudd på både flybilletter og sykehusopphold.

– Dagen før avreise oppdaget jeg at det hele var svindel. Flybillettene var avbestilt på grunn av manglende innbetaling. Jeg fikk heller ikke kontakt med «legen». Dermed var det bare å innse at jeg var fralurt 136 000 kroner, konstaterer Julie.Hans Erik hadde også samlet inn penger for å hjelpe henne.

Men ettersom svindelen ble avslørt, klarte han å forhindre at disse innsamlede midlene havnet hos den falske legen.

Detektivklubb

Sammen startet de en slags «detektivklubb» på Facebook. De avslørte raskt at det er mange dødssyke mennesker som var svindlet på samme måte. Politiet er koblet inn i saken.

– Det er som å ha hovedrollen i en veldig dårlig krimroman som handler om meg selv, sier Julie .

Hans Erik er sjokkert.

– Dette handler om syke mennesker som prøver å overleve så godt de kan. Jeg har ikke ord for å si hvor nedrig det er å utnytte mennesker med dødsangst, raser han.

Nytt håp

Nå blar 44-åringen opp for at Julie skal få behandling hos en ekte MS-ekspert.

– Jeg hadde 110 000 kroner til i bakhånd. Penger jeg fortsatt har. Men det Julie har vært utsatt for er en konsekvens av at Norge ikke tilbyr denne behandlingen til MS-pasienter.

Dermed sender vi desperate mennesker videre til «ulvene», sier Hans Erik.

Selv om svindelen føltes som et slag under beltestedet, har ikke Julie gitt opp håpet om at det finnes en MSbehandling som kan gjøre livet hennes bedre.

KJENT ARTIST: Hans Erik Dyvik Husby er kjent som tidligere vokalist i Turboneger og har også gjort suksess på egen hånd både på scene og film. Foto: Aller Media NO
KJENT ARTIST: Hans Erik Dyvik Husby er kjent som tidligere vokalist i Turboneger og har også gjort suksess på egen hånd både på scene og film. Foto: Aller Media NO Vis mer

– Jeg får medisiner som bremser utviklingen, men ingen kan si hvor lenge de kommer til å virke. Derfor er jeg veldig takknemlig for at Hans Erik og andre har startet en innsamlingsaksjon på Facebook, sier Julie Aurora.

Nummen i armen

Det er under ett år siden hun merket de første symptomene på sykdommen, i form av endret syn og følelsen av å være nummen i armen. Men hun ante alvoret i situasjonen da hun ble hasteinnkalt til MR-undersøkelse på sykehuset.

– Jeg hadde egentlig ikke tid til å være syk. Heldigvis tok jeg et par eksamener før diagnosen sendte meg rett i kjelleren.

- Jeg ble skikkelig deprimert, og sørget over det aktive livet jeg var i ferd med å miste.  Dyttet nok alle vekk fra meg, fordi det var lettere å være sliten alene, tror Julie.

Et drøyt halvår etter at hun fikk MS-diagnosen føler Julie at hun takler livet så godt det lar seg gjøre.

Rullestol og trygd

Men hennes største sorg er at sykdommen gjør at hun har overlatt det daglige ansvaret for sønnen Lucas (6) til guttens far.

26-åringen har allerede fått utlevert rullestol, men hun kvier seg i det lengste for å ta den i bruk. Hun er i dag uføretrygdet.

– Jeg klarte ikke å ta meg av gutten min. Ikke fordi jeg ikke ville, men fordi kroppen min ikke hadde stort å bidra med. Det er ikke godt for en liten gutt å se mammaen sin krype rundt på gulvet uten å klare noe som helst, sier hun stille.

Mistet mamma i kreft

Hans Erik vet bare så alt for godt hvilket helvete hun beskriver.

– Mamma døde av kreft på seksårsdagen min. I to år måtte jeg se på hvordan hun visnet foran øynene mine. Så kampen for å redde Julie, slik at Lucas unngår å oppleve det samme, er svært personlig for meg, innrømmer Hans Erik Dyvik Husby.

Multippel Sklerose:


-  I følge MS-forbundet er det ca. 11 000 mennesker i Norge som lever med MS.

- De siste tre årene har rundt 100 personer reist til utlandet for å få stamcellebehandling, en behandling som kan stanse utviklingen av sykdommen.

-  De fleste betaler selv de rundt 500 000 kronene behandlingen koster.

-  Mange er avhengig av hjelp fra venner og kjente for å skaffe pengene

Du kan hjelpe

På Facebook-siden «Julie Aurora’s kamp for stamcelle behandling» samler hennes venner inn penger til henne. Her kan du også lese hvordan det går med aksjonen, og du kan sende ditt bidrag til konto 1203.13.12696

LES OGSÅ: Nichlas (18) vant kampen mot mobberne

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer