Halverte vekta med jernkuler

Karl Fredrik gikk ned mer enn 80 kilo på ett år.

EKSTREM FORVANDLING: Julen 2012 innså Karl Fredrik at han med sine 162 kilo ikke hadde andre bukser som passet enn joggebuksen. En slankeoperasjon og beinhard trening med jernkuler har halvert vekten. I dag veier han 81 kilo. Foto: SVEND AAGE MADSEN/SE OG HØR
EKSTREM FORVANDLING: Julen 2012 innså Karl Fredrik at han med sine 162 kilo ikke hadde andre bukser som passet enn joggebuksen. En slankeoperasjon og beinhard trening med jernkuler har halvert vekten. I dag veier han 81 kilo. Foto: SVEND AAGE MADSEN/SE OG HØR Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Karl Fredrik Johannessen (31) fra Sunndalsøra er ikke til å kjenne igjen på bildene som ble tatt av ham for litt over ett år siden. Siden julaften 2012 har han nemlig halvert vekten.

- Fett er forvandlet til muskler. Nå handler det om å spise riktig, slik at jeg klarer å holde min nye idealvekt, sier 31-åringen.

På sitt største veide han hele 162 kilo. Det er nøyaktig dobbelt så mye som de 81 kiloene badevekten viser i dag.

EKSTREM FORVANDLING: Karl Fredrik veide 162 kilo da det første bildet ble tatt.  Et drøyt år senere veier han 81 kilo. Vekten er halvert.  Foto: SVEND AAGE MADSEN/SE OG HØR
EKSTREM FORVANDLING: Karl Fredrik veide 162 kilo da det første bildet ble tatt. Et drøyt år senere veier han 81 kilo. Vekten er halvert. Foto: SVEND AAGE MADSEN/SE OG HØR Vis mer

- Det beste er likevel at daglige treningsøkter i ett år gjør at jeg omtrent ikke har løs hud igjen, annet enn akkurat på magen. Og det er dessverre ikke nok til at jeg får fjernet det på statens regning, sier Karl Fredrik.

Den ekstreme forvandlingen vekker oppsikt. 31-åringen bodde i Sandefjord da han ble slankeoperert i Arendal den 4. februar 2013.

Stor nisse

Julaften ble på mange måter et vendepunkt for den storvokste vestfoldingen.

JULENISSEN: Karl Fredrik skulle være julenisse i 2012, men oppdaget til sin skrekk at han ikke hadde andre klær som passet enn en joggebukse.
JULENISSEN: Karl Fredrik skulle være julenisse i 2012, men oppdaget til sin skrekk at han ikke hadde andre klær som passet enn en joggebukse. Vis mer

- Da hadde jeg ingen andre klær å gå i enn noen utslitte joggebukser. Og det viste seg raskt at nissedrakten var alt for liten.

Problemer med ryggen gjorde at Karl Fredrik hadde fått tid for slankeoperasjon, etter å ha ventet i mer enn to år.

LES OGSÅ: Hugo var 60 kilo lettere da han våknet opp etter 5 måneder i koma.

Kiloene raste av ham etter slankeoperasjonen, hvor magesekken hans ble redusert til et minimum. Men det er først og fremst beinhard trening som har gitt ham den kroppen han har i dag.

- Legene klør seg i hodet, sier han fornøyd.

Jernkuler

Karl Fredrik er ikke i tvil om at det er «kule-trening» med Kettlebell som har gjort underverker.

KULETRENING: Karl Fredrik har lært seg å elske den beinharde treningen med tunge jernkuler. Nå satser han på å delta i NM.
KULETRENING: Karl Fredrik har lært seg å elske den beinharde treningen med tunge jernkuler. Nå satser han på å delta i NM. Vis mer

- Dette er en gammel russisk treningsform, der jernkuler av ulik tyngde løftes på tid, og i ulike bevegelser, sier han opprømt.

Sammen med treningskamerat Stig Oldervik (34) svinger han rundt med jern-kulene 4-5 ganger i uken.

Øktene er knallharde, men deltagelse i årets NM er det store målet. Hver eneste trening loggføres, slik at det er lett å se fremgangen.

LES OGSÅ: Tor-Arne har slanket bort ett tonn fett.

- Tidligere spilte jeg golf. Var med på juniorlandslaget, men svingen er blitt en helt annen etter at jeg begynte med bevisst og målrettet trening. Men akkurat nå er Kettlebell så krevende at jeg ikke engang har tid til å tenke på å finne frem golf-køllene igjen.

Samboer

Mari Stavheim (30) er også med på mange av kjærestens treningsøkter. Hun og Karl Fredrik gikk på skole sammen, men ble ikke ordentlig kjent før han nylig flyttet tilbake til Sunndalsøra.

NYFORELSKET: Karl Fredrik Johannessen og Mari Stavheim traff hverandre på trening.
NYFORELSKET: Karl Fredrik Johannessen og Mari Stavheim traff hverandre på trening. Vis mer

- Vi traff hverandre på trening, og flyttet sammen etter noen uker, sier Mari fornøyd.

Hennes egen vektreduksjon på 31 kilo fra 96 til 65 kilo inspirerer også henne til fortsatt trening.

Karl Fredrik har kvittet seg med alt han hadde av gamle klær. Garderoben er fornøyet både en og to ganger.

- Jeg får vondt når jeg ser hvordan jeg så ut. Drosjebuksene mine måtte spesialbestilles. Men det verste var at magen min en gang var så stor at jeg ikke engang nådde ned til stortåa for å klippe negler.

I dag er 31-åringen blitt så sprek og veltrent at han ofte assisterer som instruktør i «Lockout Kettlebell club». Og han trives med og inspirerer andre til å trene.

- Det eneste negative ved vektreduksjonen er at tatoveringen jeg fikk laget av Esso-tigeren ikke lenger er like stor og skremmende. Den minner mer om en søt liten pusekatt.

LES OGSÅ: Kristoffer slanket bort 67 kilo på 7 måneder

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer