VAR SPRUDLENDE: Faren til avdøde Martine Vik Magnussen, Odd Petter, beskriver datteren som en solstråle. Foto: Pa Photos
VAR SPRUDLENDE: Faren til avdøde Martine Vik Magnussen, Odd Petter, beskriver datteren som en solstråle. Foto: Pa PhotosVis mer

Gripende video fra Martines barndom

- Det vi ser er et livsglad menneske som vi klarte å gi en god oppvekst, sier Odd Petter Magnussen.

SEOGHØR.NO: 16. mars 2008 ble Martine Vik Magnussen funnet voldtatt og drept i et leilighetskompleks i London. Hun ble bare 23 år gammel.

Den eneste mistenkte, Farouk Abdulhak, hadde allerede flyktet til hjemlandet Jemen da Martine ble funnet i bygården hvor han bodde. Britisk politi har siktet Abdulhak for voldtekt og drap i saken, men Jemen har avslått å utlevere den mistenkte drapsmannen.

I går skulle ha vært Martines 31-årsdag. For å markere dagen la stiftelsen «Justice for Martine Vik Magnussen» ut en rørende video, med flere klipp fra Asker-jentas barndom. 

Se den gripende videoen nedenfor.

Stiftelsen fikk tilgang på klippene gjennom Martines familie – som privat foretrekker å markere milepælene som kommer hvert år, både fødselsdag og hver nye årsdag for drapet, på en nedtonet måte.

– Vi forsøker egentlig å tone ned alle aspektene ved de to respektive milepælene. For oss, som bærer på dette hver dag året gjennom, blir det for vanskelig. Vi lar disse dagene passere i stillhet, i stille respekt for Martine. Men nettopp derfor er vi så veldig glade for at andre gjør de nødvendige markeringene rundt det, sier den tidligere økonomistudentens pappa Odd Petter Magnussen til Seoghør.no.

Saken fortsetter under videoen.

Stålsatte seg for å se videoen

Den to minutter lange videoen som ble lagt ut av «Justice for Martine Vik Magnussen»-stiftelsen maler et bilde av en vittig, sprudlende og livsglad jente. Dét stemmer på en prikk, mener pappa Odd Petter.

Likevel måtte han stålsette seg før han trykket på play. Til tross for at stiftelsen fikk tilgang på videoene fra barndommen gjennom ham, har verken Odd Petter eller resten av familien orket å se på kassettene siden den skjebnesvangre dagen for åtte siden.

– Det har fylt hjertet mitt med enorm glede å se at denne stiftelsen går så flott ut og lager denne videoen. Selv om jeg var veldig stålsatt for å se den for to dager siden – jeg var sikker på at det kom til å bli beinhardt –, så ble jeg ganske glad på familiens vegne. For dét vi ser der er et livsglad menneske som vi klarte å gi en god oppvekst, forteller han.

– Videoen var så enkel. Så nedtonet, ingenting pompøst. Det var bare solstrålen Martine, som både vi og andre har funnet som en slags samlebetegnelse på hvordan hun var, avslutter Odd Petter ovenfor Seoghør.no.

BLE GLAD: Odd Petter Magnussen, faren til drepte Martine Vik Magnussen, forteller at videoene fra datterens barndom fremstiller henne akkurat slik hun var; en solstråle. Foto: NTB scanpix
BLE GLAD: Odd Petter Magnussen, faren til drepte Martine Vik Magnussen, forteller at videoene fra datterens barndom fremstiller henne akkurat slik hun var; en solstråle. Foto: NTB scanpix Vis mer


LES OGSÅ: Kjemper for sine døde døtre