Spleis-mammaen:

- Gleder meg til å møte «Bamsegutt»

Liv Anne Aanestad Vold startet innsamlingsaksjonen.

GLEDER SEG: Liv Anne Aanestad gelder seg stort til å få møte Jan Egil Granfoss fra «Ingen elsker Bamsegutt. Snart har hun samlet inn fire millioner kroner. Foto: Privat
GLEDER SEG: Liv Anne Aanestad gelder seg stort til å få møte Jan Egil Granfoss fra «Ingen elsker Bamsegutt. Snart har hun samlet inn fire millioner kroner. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har stormet rundt Tore Strømøy (63) etter at TV-serien «Ingen elsker Bamsegutt» hadde premiere på NRK forrige uke. Serien handler om Jan Egil Granfoss, som har strandet i Filippinene sammen med sin familie.

Liv Anne Aanestad Vold fra Vigrestad syntes så synd på «Bamsegutt» at hun startet en innsamlingsaksjon på Spleis. Nordmenn ga så det monnet, nesten fire millioner kroner er så langt kommen inn.

Pengene skal gå til å hjelpe Jan Egil Granfoss hjem, og til å gi ham og familien en ny start i Norge. Mer enn 16.000 nordmenn har så langt donert penger til saken.

OMSTRIDT: Tore Strømøys «Ingen elsker Bamsegutt» er foreløpig fjernet fra NRK.
OMSTRIDT: Tore Strømøys «Ingen elsker Bamsegutt» er foreløpig fjernet fra NRK. Vis mer

Fortid i Norge

Lørdag ble det kjent at 61-åringen i 1991 ble dømt for utuktig handling og utuktig omgang mot barn i alderen seks til ti år.

Han var selv på den tiden 29 år gammel, og fikk åtte måneder betinget fengsel med en prøvetid på to år. Det viste seg at NRK var kjent med dette, men at de likevel ikke tok dette med i dokumentaren.

NRK fikk kritikk fra flere hold etter seriens premiere. Tore Strømøy svarte på kritikken i et innlegg i Aftenposten lørdag, og fikk støtte fra NRKs etikkredaktør Per Arne Kalbakk.

PÅ FILIPPINENE: Tore Strømøy reiste til Filippinene - der han møtte Jan Egil Granfoss og hans familie. Foto: NRK
PÅ FILIPPINENE: Tore Strømøy reiste til Filippinene - der han møtte Jan Egil Granfoss og hans familie. Foto: NRK Vis mer

Spleis ble satt på vent

Spleis satte innsamlingsaksjonen på vent samme dag. Mandag kom meldingen om at spleisen som Liv Anne Aanestad Vold opprettet for Bamsegutt er gjenåpnet - og pengene strømmer inn.

- Det er jeg veldig glad for, sier Liv Anne til Se og Hør.

PÅ SPORET: Tore Strømøy laget serien «Ingen elsker Bamsegutt» om nordmannen Jan-Egil «Bamsegutt» Granfoss på Filippinene.
PÅ SPORET: Tore Strømøy laget serien «Ingen elsker Bamsegutt» om nordmannen Jan-Egil «Bamsegutt» Granfoss på Filippinene. Vis mer

Initiativtakeren har gjennom helgen mottatt en rekke henvendelser, både mailer og telefoner.

- Det er veldig få som er negative. Noen ville selvsagt ha tilbake pengene de hadde donert, og det forstår jeg godt. Men jeg har fått vanvittig mange positive meldinger fra folk som sier at jeg må stå på. Vi må hjelpe «Bamsegutt» hjem.

FULL FART: I NRK-programmet «Helt Ramme sporter» blir Cengiz Al med Nicolay Ramm på tur til New Zealand for å konkurrere i risikosporten Jetsprint. Duoen ender med å kjøre fullstendig over evne, og det går derfor galt for NRK-profilen. Reporter: Jonas Scheie Hammer. Video: Rød Løper/NRK Vis mer

Liv Anne innrømmer at det på et tidspunkt var tungt:

- Jeg måtte puste med magen og sette meg ned. Men så tenkte jeg: «Nå gjentar hele historien seg. Det er fortsatt ingen som hjelper ham». Det gikk ikke mange sekundene før jeg og mannen min bestemte oss for å fortsette å hjelpe dem hjem. Familien trenger et rolig og stabilt liv her i Norge.

Liv Anne har fått spørsmål om å reise til Asia, men flyskrekk setter en effektiv stopper for det. Men når «Bamsegutt» kommer til Norge vil Liv Anne selvsagt stå først i køen for å gratulere:

- Jeg gleder meg til å møte «Bamsegutt».

- Noen lurer på om jeg vet at jeg støtter en overgriper. Da svarer jeg: - Jeg støtter ikke overgrep mot barn. Men alle fortjener en ny sjanse, avslutter Liv Anne Aanestad Vold.

LES OGSÅ: Overrasker på Netflix: - Stas

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer