Sologami:

Gifter seg med seg selv

- Jeg gidder ikke å bli noens kone.

SOLO-BRYLLUP: Kshama Bindu vier all sin kjærlighet til seg selv. Foto: Kshama Bindu/Facebook
SOLO-BRYLLUP: Kshama Bindu vier all sin kjærlighet til seg selv. Foto: Kshama Bindu/Facebook Vis mer
Publisert

Lørdag 11. juni skal 24 år gamle Kshama Bindu inngå et helt spesielt ekteskap, ifølge BBC. Hun skal gifte seg med seg selv.

Dermed blir hun mest sannsynlig den første inderen som kommer til å inngå et solo-ekteskap.

GIFT: Realitystjerna Henrik Borg giftet seg med Lisa Anckarman i Sverige, og kan nå avsløre prislappen. Video: Jenny Emilie Aas/Reality Awards Vis mer

- Som mange andre kvinner vil jeg gjerne være brud, bli klar til bryllup, få flotte sko og bli fotografert. Men jeg gidder ikke å være noen sin kone.

Det sier hun til den indiske engelskspråklige avisen The National.

Nobody's wife

Kshama Bindu sier at hun ønsker å «gi hele kjærligheten i hjertet mitt til meg selv».

- Jeg kan bli enda mer forelsket i meg selv, fortsetter hun.

FORLOVER SEG: I TV-serien «Extreme Sisters» forlover tvillingene Anna og Lucy DeCinque seg med samme mann. Video: TLC Vis mer

24-åringen kastet seg dermed på trenden sologami, hvor single mennesker gifter seg med seg selv for å uttrykke kjærlighet.

BBC melder at sologami stadig blir mer og mer populært.

De som er tilhengere av trenden, sier at sologami handler om selvkjærlighet, aksept og å ta krav på den sosiale bekreftelsen som normalt sett er forbeholdt par som gifter seg.

Trolig Indias første

Kshama Bindu sier til The Times of India at hun har søkt på nettet for å finne ut om andre indere har giftet seg med seg selv.

Hun har ikke funnet noen.

KJENDISFEST: Prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett er forlovet. Disse kjendisene forventer vi i bryllupet. Reporter: Vegard Krüger. Vis mer

- Kanskje jeg er den første som setter et eksempel på egenkjærlighet i landet vårt, sier hun.

Det blir ikke et lite solo-bryllup når Kshama Bindu skal si ja til seg selv i Gotri i Øst-India. For de største festlighetene og seremoniene under den tre dager lange bryllupsfesten, kommer hun til å veksle mellom tradisjonelle herre- og dameklær.

Bindu skal blant annet ha på seg en såkalt dhoti-kurta, som er et tradisjonelt herreplagg bestående av et lendeklede og en tunika.

BRYLLUP: Åge Sten Nilsen og Christine Grande har gitt hverandre sitt «Ja». Se innsiden av bryllupet. VIdeo: Se og Hør Vis mer

- Jeg vil være den beste bruden. Jeg kommer til å ha på både mannlige og kvinnelige antrekk til seremoniene, sier hun til The National.

Kshama Bindu har skrevet fem ekteskapsløfter til seg selv som skal bli lest opp for henne og hennes nærmeste.

To uker lang bryllupsreise

Bryllupsreisen, som skal vare i to uker, kommer til å gå til ferieparadiset Goa.

- Jeg har valgt å gifte meg med den jeg vil, enten det er en mann eller en kvinne - eller meg selv. Ved å gifte meg med meg selv, vil jeg normalisere sologami, sier Bindu til BBC.

BLE SOM LOVET: Niklas Baarli og Benjamin Silseth forteller om hvordan bryllupet og bryllupsnatten foregikk. Video: Steffen Pettersen. Reporter: Sofie Losen. Vis mer

På Twitter har det kommet noen reaksjoner på at hun ønsker å si ja til seg selv.

Til dette sier Bindu dette:

- Jeg har lyst til å fortelle folk at du kommer til verden alene, og du forlater den alene. Hvem kan elske deg mer enn deg selv? Hvis du faller, er du selv som må få deg opp, avslutter hun.

LES OGSÅ: Adriana er 83, datteren er 17

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer