Ryster USA

Gabby (22) sporløst forsvunnet

22 år gamle Gabby Petito er sporløst forsvunnet etter en bilferie med forloveden Brian Laundrie i august. Sistnevnte vendte hjem alene, og nekter å uttale seg om saken.

UTEN SPOR: Gabby Petito (22) forsvant sporløst på en biltur med forloveden. Politiet mener et av de siste stedene Petito besøkte var nasjonalparken Grand Tenton i Wyoming. Foto: Dmitry Shlepkin / Shutterstock / NTB
UTEN SPOR: Gabby Petito (22) forsvant sporløst på en biltur med forloveden. Politiet mener et av de siste stedene Petito besøkte var nasjonalparken Grand Tenton i Wyoming. Foto: Dmitry Shlepkin / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Paret var på biltur i en ombygget varebil, og hadde planer om å være på veien fra juli til oktober. Forloveden vendte imidlertid hjem til deres felles hjem i North Port i Florida, lenge før turens planlagte slutt, alene, skriver amerikanske medier.

Videokameraer fanget opp Petito da hun og kjæresten sjekket ut av et hotell i Salt Lake City 24. august. Etter dette mener politiet at hun har besøkt nasjonalparken Grand Teton National Park i Wyoming, skriver CBS News.

Men her stopper også alle spor etter 22-åringen.

SPORLØST FORSVUNNET: Fire år gamle Madeleine McCann forsvant sporløst i Portugal i 2007. Netflix lanserte en dokumentar om mysteriet. Video: Netflix Vis mer

- Vet ikke om det var henne

Petitos mor, Nicole Schmidt, sier til TV-stasjonen WSFB at hun normalt snakker med datteren tre ganger i uken. I slutten av august hadde de to en videosamtale, men siden en tekstmelding 30. august, har det vært helt stille.

- Fordi det var en tekstmelding, vet jeg ikke sikkert at det var henne. Jeg snakket ikke med henne, sier moren til TV-stasjonen.

SPORLØST BORTE: Gabby Petito (22) omtales som en person som har regelmessig kontakt med familien. Nå er det imidlertid ukesvis siden familien har fått livstegn fra henne. Foto: Suffolk County Police Department
SPORLØST BORTE: Gabby Petito (22) omtales som en person som har regelmessig kontakt med familien. Nå er det imidlertid ukesvis siden familien har fått livstegn fra henne. Foto: Suffolk County Police Department Vis mer

Etter tolv dager uten livstegn valgte familien å melde datteren savnet forrige lørdag.

- De første par dagene jeg ikke fikk respons, tenkte jeg at hun var i et område uten dekning. Det var på dag åtte eller ni at jeg virkelig ble bekymret, forteller hun til CBS New York.

Nekter å samarbeide

Etter at forloveden vendte hjem, har politiet beslaglagt parets Ford Transit, og omtaler forloveden som en person av interesse. Han nekter imidlertid å snakke med politiet.

- Du har en person som har vært i kontakt med familien regelmessig, og så blir det brått stille. Og så vender personen hun var på tur med hjem, og hun er ikke der. Den personen er ikke villig til å snakke med oss på nåværende tidspunkt. Alt dette er veldig, veldig bekymringsfullt, sier talsperson Josh Taylor i North Port-politiet til CBS New York.

NRK-SERIE: Se de første klippene fra serien "Therese - jenta som forsvant". Video: NRK. Vis mer

Brian Laundrie har ikke uttalt seg om forlovedens forsvinning, men tirsdag kom imidlertid familiens advokat med en uttalelse:

- Dette er forståelig nok en ekstremt vanskelig tid for Petitos familie og for Laundrie-familien. På bakgrunn av råd, vil Laundrie-familien holde seg i bakgrunnen av denne saken, og vil ikke gi ytterligere kommentarer, heter det i uttalelsen, ifølge CNBC.

Langer ut

Gabbys far, Joe Petito, uttalte seg nylig om saken på et TV-program på CNBC. Han kaller uttalelsen for «fire linjer med søppel».

- Det er fire linjer med søppel, slik jeg ser det. Du sier at dette er en veldig vanskelig tid for deg, når ditt barn er trygt hjemme? Jeg vet ikke hvor mitt er, og jeg kan ikke stille spørsmål om hvorfor, hvor, hvordan, eller hvor vi skal begynne? sa faren.

RYSTET: Den amerikanske realityprofilen Masika Kalysha hevdet at hun ble kidnappet og banket opp. Så kom sannheten frem. Video: Rød Løper Vis mer

Han kom samtidig med en klar oppfordring til datterens forlovede om å samarbeide.

- Vi har spørsmål. Kanskje har du svarene, og kanskje har du dem ikke, men det er bare en måte vi kan finne ut det på.

Petito-familien kom også med en felles uttalelse om saken:

- Brian nekter å fortelle Gabbys familie hvor han sist så henne. Brian nekter også å forklare hvorfor han forlot Gabby helt alene og kjøre bilen hennes til Florida. Dette er kritiske spørsmål som krever umiddelbare svar.

Petito er opprinnelig fra Long Island i New York, og forsvinningssaken er under etterforskning av lokalt politi der.

LES OGSÅ: Drapsmistenkt bryter tausheten

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer