TROFAST:  Liv Karin og Hugo hadde blitt kjærester året før han ble syk. Rett før han havnet i koma utpekte han henne som nærmeste pårørende. Det første han gjorde da han våknet, var å fri.
 Foto: MORTEN EIK/SE OG HØR
TROFAST: Liv Karin og Hugo hadde blitt kjærester året før han ble syk. Rett før han havnet i koma utpekte han henne som nærmeste pårørende. Det første han gjorde da han våknet, var å fri. Foto: MORTEN EIK/SE OG HØRVis mer

Fridde til kjæresten da han våknet fra koma

I fem måneder satt Liv Karin ved sykesengen til kjæresten Hugo, og så at han ble 60 kg lettere. Det første han gjorde da han våknet - var å spørre henne om de skulle gifte seg.

SEOGHØR.NO: I fem måneder svevde Hugo Reiersen (46) fra Roverud utenfor Kongsvinger mellom liv og død. Men mirakelmannen kjempet seg på beina.

- Bryllupet ble utsatt til han var i stand til å gå opp kirkegulvet på egne bein, sier Liv Karin stolt.

MIRAKELMANNEN: Hugo Reiersen fra Roverud utenfor Kongsvinger overlevde fem måneder i koma. I dag elsker han å være på tur med kona, Liv Karin og parets to hunder Mia og Bamse.  FOTO: MORTEN EIK/SE OG HØR
MIRAKELMANNEN: Hugo Reiersen fra Roverud utenfor Kongsvinger overlevde fem måneder i koma. I dag elsker han å være på tur med kona, Liv Karin og parets to hunder Mia og Bamse. FOTO: MORTEN EIK/SE OG HØR Vis mer

17. januar 2010 ble en dag Hugo aldri kan glemme. Da fikk han konstatert en kraftig betennelse i bukspyttkjertelen, på fagspråk kalt pankreatitt.

- Jeg er ikke typen som plaget fastlegen min unødvendig, sier den tidligere sjåføren og sjømannen.

Les også: Tor fikk kreft og fjernet strupehodet

- Men denne gang gjorde det så vondt at smertene ikke var til å leve med.

Multiorgansvikt

Betennelsen utviklet seg til å bli livsfarlig. Hugo fikk multiorgansvikt, ble lagt inn på sykehuset på Ullevål - og havnet i koma i fem måneder.

STOR MANN. Lastebilsjåfør Hugo Reiersen veide 103 kilo da han ble syk. Han havnet på sykehus med multiorgansvikt.
STOR MANN. Lastebilsjåfør Hugo Reiersen veide 103 kilo da han ble syk. Han havnet på sykehus med multiorgansvikt. Vis mer


 
Liv Karin Reiersen (46) glemmer aldri marerittet.

Hun og Hugo hadde blitt kjærester året før. Han er glad han rakk å skrive under på papirene som gjorde henne til hans nærmeste pårørende før han ble sendt avsted. Dermed fikk hun tilgang på all informasjon om pasienten.

Mellom liv og død

Liv Karin pendlet med buss mellom Roverud og Oslo. Annen hver dag satt hun ved sykesengen hans. Den andre dagen trengte hun hvile.

De tre første månedene svevde han mellom liv og død.

- Det var en tøff tid, nærmest uvirkelig. Ingen våget å svare på om han ville våkne igjen.

Legene ba meg være forberedt på at de kunne gi opp, og jeg så hvordan de avsluttet behandlingen på pasienter som lå rundt Hugo, sier Liv Karin.

Ned i vekt

- Det er få som overlever det jeg har vært igjennom. I flere måneder var det ingen som kunne si om jeg ville våkne. En dag hadde jeg en CRP på hele 468, og det skal visstnok ikke vært registrert noe høyere på noe norsk sykehus, sier Hugo.

Les også : Lise har aldri sett kjæresten sin

Da han ble vekket i begynnelsen av mai 2010 hadde kirurgene fjernet både galleblære, milt, bukspyttkjertel og tykktarmen.

Vekten på den røslige karen var redusert fra 103 til 43 kilo.

I RULLESTOL. Hugo gikk ned 60 kilo i vekt i løpet av de månedene han lå på sykehuset. Da han ble utskrevet var vekten nede i 43 kilo, han var avhengig av rullestol.
I RULLESTOL. Hugo gikk ned 60 kilo i vekt i løpet av de månedene han lå på sykehuset. Da han ble utskrevet var vekten nede i 43 kilo, han var avhengig av rullestol. Vis mer

- 60 kilo forsvant på fem måneder. Denne slankekuren anbefaler jeg ingen, ler 46 åringen.

Frieriet

Det første Hugo lurte på i våken tilstand var hvordan det gikk med hunden. Deretter spurte han Liv Karin om hun ville gifte seg med ham.

- Jeg tok det hele med en klype salt. Selvsagt ble jeg glad, men frieriet kom totalt uventet - jeg visste absolutt ingen ting om fremtiden, sier Liv Karin.

Mannen som ble trillet ut av sykehus i rullestol bestemte seg for å trene hardt - han ville nemlig ikke ha bryllup før han var i stand til å gå opp kirkegulvet.

- Hun pisket meg rundt med rullatoren. Bryllupet var målet, og jeg kjente hvordan jeg ble sterkere og sterkere for hver dag, sier Hugo.

BRYLLUP: Det første Hugo gjorde da han våknet av koma var å fri til kjæresten Liv Karin Reiersen. De giftet seg 9. juli 2011. Foto: Privat
BRYLLUP: Det første Hugo gjorde da han våknet av koma var å fri til kjæresten Liv Karin Reiersen. De giftet seg 9. juli 2011. Foto: Privat Vis mer

9. juli 2011 kom den store dagen – og Hugo og Liv Karin ble mann og kone i Brandval kirke kirke.

- Alt vi har vært gjennom har ført oss nærme hverandre, sier paret fra Roverud.