Spinal muskelatrofi:

- Fremmede tror dama mi er sykepleieren min

Paret vil vise verden hvordan det er å leve i forhold der én har en funksjonsnedsettelse.

SPINAL MUSKELATROFI: Ekteparet Shane Burcaw og Hannah Aylward fotografert på bryllupsdagen i september 2020. Han har den genetiske sykdommen Spinal muskelatrofi. Foto: Skjermdump Instagram
SPINAL MUSKELATROFI: Ekteparet Shane Burcaw og Hannah Aylward fotografert på bryllupsdagen i september 2020. Han har den genetiske sykdommen Spinal muskelatrofi. Foto: Skjermdump Instagram Vis mer
Publisert

Gjennom YouTube-kanalen Squirmy and Grubs, som har i underkant av 800 000 følgere, har kjæresteparet Shane Burcaw (28) og Hannah Aylward (25) fra Minnesota ønsket å vise verden hvordan det er å leve i forhold der én har en funksjonsnedsettelse.

For, som tittelen på én av bøkene til Shane lyder: Strangers Assume My Girlfriend Is My Nurse - eller på norsk: Fremmede tror dama mi er sykepleieren min.

Kjæresteparet har vært åpne om at de har opplevd mye stigma rundt det at han har en funksjonsnedsettelse og at hun er funksjonsfør.

Høsten 2020 kunne de dele den gledelige nyheten om at de to endelig hadde blitt smidd i Hymens lenker. Seremonien gikk ikke helt som planlagt, ettersom koronapandemien hadde satt en demper på den store begivenheten. Men ekteparet lovet hverandre evig troskap, med presten på videotjenesten Zoom.

I rullestol siden han var to år

Paret har vært kjærester siden 2016. Etter at Hannah hadde sett en dokumentar om Shane tok hun kontakt med ham via epost, og det tok ikke lang tid før Amors piler skjøt fart.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer