Fra overvektig til treningsguru

Da hun nesten ikke fikk plass i flysetet, bestemte Claire seg for at nok var nok.

NYTT LIV: Claire gikk ned 75 kilo og og opererte bort seks kilo hud. I dag jobber hun som sjef på et treningssenter. Foto: NTB Scanpix
NYTT LIV: Claire gikk ned 75 kilo og og opererte bort seks kilo hud. I dag jobber hun som sjef på et treningssenter. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Ingen som møter Claire Murray (35) i dag kan se for seg at det er mindre enn fire år siden hun hadde store problemer med å presse seg ned i et flysete.

Men det slet hun med sommeren 2015. Hun skulle på ferie med en venninne, men ble ordentlig flau da hun kjente hvor trangt flysetet faktisk var.

- Det var så vidt at jeg ikke fikk rumpa ned i setet. Jeg skjønte ikke hvor stor jeg var blitt før akkurat i det øyeblikket, forteller hun.

TUNGE TAK: Her er Claire for 81 kilo siden. Et usunt kosthold og null trening gjorde at kiloene rant på. Foto: NTB Scanpix
TUNGE TAK: Her er Claire for 81 kilo siden. Et usunt kosthold og null trening gjorde at kiloene rant på. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Vond kommentar

Glasgow-jenta Claire elsket pølser og chips, og spiste det så ofte som mulig. Selv om hun merket at kiloene på kroppen ble fler enn før, skjønte hun ikke hvor stor hun faktisk var i ferd med å bli.

- Da jeg var på mitt tyngste, var det en mann som sa: «Du hadde vært pen, hadde du bare ikke vært så feit». Det gjorde vondt, forteller hun.

Men det var ferieturen til Tyrkia som fikk Claire til å bestemme seg for å snu om på livet sitt.

Trente ofte

Da hun kom hjem, la hun om kostholdet. Hun kuttet ut fett og salt, og begynte å trene på helsestudio. Selv om hun syntes det var pinlig å vise frem kroppen, tvang hun seg selv til å gå dit flere ganger i uka.

- Etter seks måneder, hadde jeg så mye energi at jeg kunne løpe en mil om morgenen før jobb, og så en gang til etter jobb. Deretter dro jeg på spinning, minnes hun i dag.

UNDERVEIS: Claire begynte å trene fem dager i uka med både sykling og løping. Foto: NTB Scanpix
UNDERVEIS: Claire begynte å trene fem dager i uka med både sykling og løping. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Måtte fjerne hud

Den knallharde jobbingen ga resultater – i løpet av ti måneder gikk hun ned over 55 kilo. Men huden ville ikke følge med, så hun brukte 65 000 kroner på en operasjon som fjernet overflødig hud på magen.

- Foreldrene mine syntes det hørtes skummelt ut, men jeg hadde bestemt meg, forteller hun.

I løpet av en syv timer lang operasjon fjernet kirurgene seks kilo hud.

NÅ: Claire fikk både ny kropp og ny jobb etter slankingen. Nå er hun sjef på et treningssenter. Foto: NTB Scanpix
NÅ: Claire fikk både ny kropp og ny jobb etter slankingen. Nå er hun sjef på et treningssenter. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Kastet seg over vekter

Etter at sårene var grodd, fikk Claire blod på tann.

- Jeg følte meg helt fantastisk. Selvtilliten vokste dag for dag, forteller hun.

Hun begynte å trene vektløfting for å få kroppen akkurat slik hun ville. Etter tre måneder kunne hun løfte 120 kilo – og hadde gått ned ytterligere 20 kilo.

- Jeg er kjempefornøyd med kroppen min slik den er i dag, og nå hjelper jeg andre til å gå ned i vekt, forteller hun.

Claire jobbet tidligere som butikksjef, men etter at hun la om livet, har hun også byttet jobb. I juni 2017, to år etter ferieturen til Tyrkia, fikk hun jobb som sjef på et treningssenter i Glasgow.

Vis mer

LES OGSÅ: Det var et voldsomt og smertefullt brudd

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer