Sterke historier:

- Først fikk jeg nytt hjerte - så fikk jeg kreft

Isabell fikk nytt hjerte, men det tok ikke lang tid før hun måtte kjempe en ny kamp.

TAPPER: Isabell Gulbrandsen har en sjelden genfeil som ødela hjertet hennes. Hun fikk nytt hjerte, men ble senere rammet av kreft. I dag er hun heldigvis frisk! Foto: Privat
TAPPER: Isabell Gulbrandsen har en sjelden genfeil som ødela hjertet hennes. Hun fikk nytt hjerte, men ble senere rammet av kreft. I dag er hun heldigvis frisk! Foto: Privat Vis mer
Publisert

Isabell Gulbrandsen (15) fra Sarpsborg er født med en arvelig genfeil som gjorde at hun i 2014 måtte bytte ut sitt gamle, slitne hjerte med et nytt.

– Hun var den første i familien som fikk nytt hjerte. Men tre år senere var det meg som skulle transplanteres, sier lillesøster Mariell (11).

Se og Hør har tidligere fortalt om de to søstrene som har en unik historie, ettersom de begge er hjertetransplanterte.

Men det som skiller Isabell fra lillesøsteren, er at hun i tillegg har kjempet seg gjennom en tøff kreftbehandling.

Genfeil

Ann-Charlott (39) og Leif Arne Gulbrandsen (47) bestemte seg tidlig for å være åpne om hvorfor to av de fire jentene deres måtte gjennom krevende transplantasjoner.

De har nemlig en arvelig og genetisk sykdom i hjertemuskelen som på fagspråket kalles Arytmogen høyre ventrikkelkardiomyopati (ARVC).

Mor er bærer av genfeilen, slik at også parets to eldste døtre, Natalie (19) og Melissa (16), har arvet den. Heldigvis har de ikke utviklet samme sykdom som sine to yngste søstre.

Et ja betyr mye

Isabell var svært syk da hun fikk sitt nye hjerte, og brenner i dag for å snakke om organdonasjon. Hun og lillesøsteren er levende bevis for hvor mye et ja kan bety.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.