Madeleine McCann:

Foreldrene med ny melding

Det er 13 år siden Madeleine McCann forsvant på familieferie.

FORSVANT: I 2007 forsvant Madeleine McCann på familieferie i Portugal, og har blitt en av de mest omtalte forsvinningssakene i Europa. Foto: REX
FORSVANT: I 2007 forsvant Madeleine McCann på familieferie i Portugal, og har blitt en av de mest omtalte forsvinningssakene i Europa. Foto: REX Vis mer
Publisert

Det var 3. mai i 2007 at tre år gamle Madeleine McCann forsvant på familieferie i Algarve-regionen sør i Portugal. Siden har det kommet inn enorme mengder tips, og saken har blitt en av de mest omtalte forsvinningssakene i Europa.

I dag, 13 år seinere, er saken fortsatt uløst.

Seinest i desember i fjor gikk foreldrene Kate og Gerry McCann ut og fortalte at de fortsatt håper at datteren er i live, og at søket fortsetter for fullt.

Nå deler foreldrene en ny oppdatering på hjemmesida for organisasjonen «Find Madeleine», og på deres offisielle Facebook-side.

- Det er nå 13 år siden vi sist var med Madeleine. 17-årsdagen hennes er om noen få uker … noe som smertefullt minner oss på hva vi har savnet, og fortsatt savner som familie.

SPORLØST FORSVUNNET: Fire år gamle Madeleine McCann forsvant sporløst i Portugal i 2007. Nå lanserer Netflix en ny dokumentar om mysteriet. Video: Netflix Vis mer

Etterforskningen pågår enda

- Vi er oppmerksomme på at mange familier rundt om i hele verden sitter med liknende følelser som oss i denne tiden: Å være atskilt fra hverandre, og å miste noen nære så tidlig og uventet, skriver de.

De forteller at de har brukt tiden i lockdown til å være sammen som familie.

- Det er også mange sårbare mennesker som befinner seg i en prekær situasjon under lockdown, som føler på frykt, engstelse og isolasjon. Det er noe vi har fryktet Madeleine har kjent på, og det er en tanke som har fulgt oss lenge, og fortsatt dukker opp iblant.

HÅPER: Foreldrene til Madeleine McCann, Katy og Gerry McCann, har fortsatt et håp om at datteren deres er i live. Her fra et intervju i 2017. Foto: Pa Photos
HÅPER: Foreldrene til Madeleine McCann, Katy og Gerry McCann, har fortsatt et håp om at datteren deres er i live. Her fra et intervju i 2017. Foto: Pa Photos Vis mer

Videre skriver de at etterforskningen fortsatt pågår, selv om den foregår på en annerledes måte enn før.

- Vi er takknemlige for all innsats og engasjement fra alle som er med på å lete etter henne, og vi håper og ber om at innsatsen vil bære frukter, skriver de.

Forsøkte å stoppe dokumentar

For ganske nøyaktig ett år siden ble saken nok en gang en snakkis, da Netflix lanserte dokumentaren «The Disappearance of Madeleine McCann». Dokumentaren, som følger historien om forsvinningen kronologisk, ble slaktet av britisk presse.

The Guardians anmelder beskrev dokumentaren som «moralsk og kreativt konkurs», og ga den bare én av fem stjerner.

- Netflixs etterlengtede dokumentar om McCann-saken ga ingen nye fakta, ingen ny innsikt og hadde ikke engang et synspunkt.

Foreldrene til Madeleine ønsket heller ikke å være med i dokumentaren, og skal ha forsøkt å få den stoppet.

- Kate og Gerry og deres utvidede familie, samt venner, ble kontaktet for noen måneder siden og spurt om de ville delta i dokumentaren. Kate og Gerry ba aldri om dette, og kan ikke se hvordan dette vil bidra til letingen etter Maddie på et praktisk nivå - så de valgte å ikke delta, sa en talsmann for familien til The Guardian.

LES OGSÅ: Viser sønnen tre år etter dramaet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer