AKTIVE MØDRE: Eirin Meling Jacobsen (t.v.) er mamma til Sara og Vilja, Vibeke Grøtterud har Alexandra og Oscar, mens Lisa Bottolvs har Lykke og Lilje. Tvillingparet Alma og Erle var ikke tilstede da bildet ble tatt. Foto: Espen Solli, Se og Hør
AKTIVE MØDRE: Eirin Meling Jacobsen (t.v.) er mamma til Sara og Vilja, Vibeke Grøtterud har Alexandra og Oscar, mens Lisa Bottolvs har Lykke og Lilje. Tvillingparet Alma og Erle var ikke tilstede da bildet ble tatt. Foto: Espen Solli, Se og HørVis mer

Fire tvillingpar født i samme gate

I løpet av seks uker fødte fire kvinner hvert sitt tvillingpar – og alle bor i samme gate i Drammen!

SEOGHØR.NO: I løpet av seks uker fødte fire kvinner hvert sitt tvillingpar – og alle bor i samme gate!

Alle tvillingene er unnfanget på naturmetoden, og tre av de fire parene er eneggede.

Full rulle

Tvillingene er tre år og er født mellom 30. juli og 12. september 2013. Og alle de fire tvillingparene finner du i Skogligata i Drammen i Buskerud.

Her storkoser treåringene seg på lekeplassen, mens naboene ikke klarer å holde styr på hvem som er hvem...

– Det er full rulle fra morgen til kveld. Jeg kan ikke hevde at våre var planlagte.

- Vi har et barn fra før, og ble overrasket da tvillinger var på vei. Det skjedde rett før jeg fylte 40, sier Lisa Bottolvs (43) med et bredt smil om munnen.

SJARMTROLL: Tvillingene Sara (t.v.) og Vilja, Lykke og Vilja, og Oscar og Alexandra sørger for liv i nabolaget i Drammen. Foto: Espen Solli, Se og Hør
SJARMTROLL: Tvillingene Sara (t.v.) og Vilja, Lykke og Vilja, og Oscar og Alexandra sørger for liv i nabolaget i Drammen. Foto: Espen Solli, Se og Hør Vis mer

Hun er mamma til Lilje og Lykke, to flotte jenter med herlige smilehull.

God erfaring

Eirin Meling Jacobsen (32) har jentene Sara og Vilja. Hun hadde ikke regnet med å få tvillinger da gravidteten var et faktum.

– Det kom brått på. Overgangen var stor fra å ikke ha barn til å få to på en gang. For meg har det vært til god hjelp at det det er i tre mødre til i nabolaget som fikk tvillinger samtidig. Da kan vi utveksle råd og tips, sier Eirin.

Barneglede

Alle mødrene går i samme barselgruppe.

– Vi er heldig som er så mange tvillingmammaer i nabolaget. Da kan vi trekke veksler på hverandre. Tvillinger er veldig knyttet til hverandre, og flere enn én gang har jeg savnet å ha fire hender.

Men større barneglede enn tvilinger skal du lete lenge etter, mener Vibeke Grøterud (38) som er mamma til Oscar og Alexandra.

LES OGSÅ: