FIKK SPISEFORSTYRRELSE ETTER SLANKEOPERASJON: – Jeg synes at jeg er for stor, selv om jeg innerst inne vet at jeg ikke er det., sier Linn Cecilie Gjertsen til Se og Hør. Foto: Privat/Morten Eik
FIKK SPISEFORSTYRRELSE ETTER SLANKEOPERASJON: – Jeg synes at jeg er for stor, selv om jeg innerst inne vet at jeg ikke er det., sier Linn Cecilie Gjertsen til Se og Hør. Foto: Privat/Morten EikVis mer

Fikk spiseforstyrrelse etter slankeoperasjon

– Før kunne jeg gråte en skvett fordi jeg ikke kom inn i de samme buksene som venninnene mine. Nå gråter jeg over at jeg ikke klarer å forstå at jeg veier helt normalt, sier Linn Cecilie fra Kløfta.

SEOGHØR.NO: – Jeg trodde alt skulle bli bedre etter slankeoperasjonen. Så feil kan man ta, sier Linn Cecilie Gjertsen (22) fra Kløfta i Akershus.

Den flotte jenta sliter med å komme seg på beina etter en tøff tid. Det hele startet da hun ble slankeoperert for fire år siden.

– Jeg veide altfor mye, og hadde forsøkt ulike metoder for å gå ned i vekt, uten å
lykkes.

- Jeg var fylt 18 år, og var nysgjerrig på slankeoperasjon. Informasjonen jeg fikk virket bra, også i forhold til oppfølging. Jeg gledet meg veldig til å bli kvitt mange kilo, forteller Linn Cecilie.

Saken fortsetter under bildet.

EN HJELPENDE HÅND: – Jeg stiller alltid opp
for Linn Cecilie, men vi trenger profesjonell hjelp for å
få henne på beina igjen, sier mamma Tone Gjertsen. Foto: Morten Eik, Se og Hør
EN HJELPENDE HÅND: – Jeg stiller alltid opp for Linn Cecilie, men vi trenger profesjonell hjelp for å få henne på beina igjen, sier mamma Tone Gjertsen. Foto: Morten Eik, Se og Hør Vis mer

Spiser lite

Hun gikk raskt ned fra 127 kilo til 96 kilo. Så ble det bråstopp. Da bestemte Linn Cecilie seg for å spise veldig lite, og trene veldig mye. I løpet av kort tid veide hun 66 kilo, det samme som hun veier i dag.

Linn Cecilie er 172 centimeter høy, og er en kjempeflott jente. Problemet er at hun ikke klarer å se det selv.

– Jeg synes at jeg er for stor, selv om jeg innerst inne vet at jeg ikke er det. Slankeoperasjonen resulterte i spiseforstyrrelse.

Jeg teller kalorier på det vesle jeg spiser, og klarer ikke kose meg med maten. Det er blitt en besettelse, innrømmer Linn Cecilie.

Tårer

SLANK OG ULYKKELIG: – Jeg hadde det bedre med meg selv da jeg veide mer! Linn Cecilie Gjertsen har en flott kropp, men hun klarer ikke å se det selv. Foto: Morten Eik, Se og Hør
SLANK OG ULYKKELIG: – Jeg hadde det bedre med meg selv da jeg veide mer! Linn Cecilie Gjertsen har en flott kropp, men hun klarer ikke å se det selv. Foto: Morten Eik, Se og Hør Vis mer

– Før kunne jeg gråte en skvett fordi jeg ikke kom inn i de samme buksene som venninnene mine.

- Nå gråter jeg over at jeg ikke klarer å forstå at jeg veier helt normalt. Jeg får det bare ikke inn i hodet. Ofte tenker jeg på at jeg halverte vekten og mistet humøret mitt. Jeg burde jo heller vært fornøyd, sier Linn Cecilie.

Fire år etter slankeoperasjonen går hun i gruppeterapi for personer med spiseforstyrrelser.

– Jeg gikk til psykolog som en del av oppfølgingen etter slankeoperasjonen. Det var ikke nok. Derfor går jeg nå i terapi, men fortsatt trenger jeg profesjonell hjelp.

- Drømmen er å komme i kontakt med noen som kan være min veileder i forhold til mat, trening og eget selvbilde, forteller Linn Cecilie.

Ofrer alt

Mamma Tone Gjertsen (46) har vondt av datteren.

– Det er ikke slik en 22-åring skal leve. Jeg mener at det er altfor tidlig å la seg slankeoperere som 18-åring. Aldersgrensen burde vært 25 år.

- Det sier jeg ikke for å legge skylden på noen, men unge mennesker kan umulig var mentalt forberedt på livet etter operasjonen, sier Tone, som forteller at datteren var i godt humør da kiloene var flere.

– Jeg håper at Linn Cecilie skal få livsgnisten tilbake. Jeg skal gjøre alt jeg kan for datteren min, bare vi får kontakt med noen som kan veilede oss, sier mamma Tone.

LES OGSÅ: Rikke ble reddet fra liv i rullestol

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.