Jeffrey Dahmers offer:

Fikk kannibalen avslørt - slik gikk det

I 13 år tok seriemorder og kannibal Jeffrey Dahmer livet av en rekke menn. Slik gikk det med han som var sekunder unna å bli Dahmers siste offer.

SERIEMORDER: Jeffrey Dahmer er en av verdens mest kjente seriemordere. Nå er historien hans aktuell i en ny serie på Netflix. Foto: AP/NTB
SERIEMORDER: Jeffrey Dahmer er en av verdens mest kjente seriemordere. Nå er historien hans aktuell i en ny serie på Netflix. Foto: AP/NTB Vis mer
Publisert

For tiden er det mange verden rundt som benker seg foran skjermen for å få et innblikk i en seriemorders tanker, gjennom true crime-serien «Monster: Historien om Jeffrey Dahmer».

Allerede i første episode får seerne innblikk i hvordan den beryktede seriemorderen lokket og lurte ofrene sine inn i en felle.

Dette er historien om det som kunne blitt hans 18. offer.

DOKUMENTAR: I 2021 ble skuespilleren Armie Hammer blant annet anklaget for å være kannibal og for å ha drukket blodet til kvinner han har vært med. Video: Discovery+ Vis mer

Ville spise hjertet hans

Sommeren 1991 befant 32 år gamle Tracy Edwards seg i leiligheten til en fyr han hadde møtt ute på byen. Den ukjente mannens navn var Jeffrey Dahmer, et navn som kort tid etter møtet med Edwards skulle bli kjent verden rundt.

Edwards fikk raskt en dårlig følelse og forsøkte å forlate leiligheten. Det provoserte Dahmer så mye at han satte et håndjern rundt Edwards' ene håndledd. I et desperat forsøk på å manipulere Dahmer fulgte den unge mannen han inn på soverommet.

I RETTEN: Kort tid etter Dahmers møte med Tracy Edwards ble han stilt for retten. Der kom det frem grusomme detaljer. Foto: AP Photo / Jack Orton / Pool / NTB
I RETTEN: Kort tid etter Dahmers møte med Tracy Edwards ble han stilt for retten. Der kom det frem grusomme detaljer. Foto: AP Photo / Jack Orton / Pool / NTB Vis mer

Det skulle nesten koste ham livet.

Inne på soverommet truet Dahmer Edwards med en kjøkkenkniv, og stemningen ble mer og mer intens. Etter en lang kamp klarte Edwards å rømme, og i full panikk løp han ut i gaten og fikk oppmerksomheten til en politibil. To politibetjenter ble med tilbake til Dahmers leilighet.

Fant døde kropper

Idet de åpnet leilighetsdøren ble de møtt av en forferdelig stank.

Lukten skulle vise seg å komme fra parterte kroppsdeler, som lå liggende rundt på ulike steder i boligen. Blant det de fant var fire avkappede hoder, syv hodeskaller, to peniser og en pose full av menneskehud og organer.

TED BUNDY: Spillefilmen om massemorderen får kritikk for å seksualisere hovedpersonen som spilles av Zac Efron. Video: Voltage. Vis mer

I tillegg fant politiet flere polaroidbilder av lemlestede kroppsdeler.

Edwards' mot til å tørre å flykte fra leiligheten, førte til at Dahmer ble pågrepet og skrevet inn i historiebøkene som en av de verste seriemorderne og seksualforbryterne i nyere tid.

MASSIV ETTERFORSKNING: Politiet søkte gjennom både hus og hage, også tidligere steder han hadde bodd, for å finne bevis mot seriemorderen. Foto: AP Photo/NTB
MASSIV ETTERFORSKNING: Politiet søkte gjennom både hus og hage, også tidligere steder han hadde bodd, for å finne bevis mot seriemorderen. Foto: AP Photo/NTB Vis mer

Mellom 1978 og 1991 drepte, parterte og lemlestet Dahmer minst 17 menn og gutter. Han gikk også så langt at han begynte å spise deler av likene han hadde partert.

- Det fikk meg til å føle at de ble en permanent del av meg. I tillegg var jeg også nysgjerrig på hvordan det var, og det ga det meg en seksuell tilfredsstillelse, fortalte Dahmer i programmet «Dateline NBC» i 1994.

I rettssaken mot Dahmer, vitnet Edwards at seriemorderen fortalte ham at han ville spise hjertet hans.

Endte selv i fengsel

Til tross for at han klarte å unngå å bli drept, ble livet til Tracy aldri det samme etter møtet med Dahmer.

ARRESTERT: Tracy Edwards ble dømt for medvirkning til drap i 2012. Foto: Milwaukee Police Dept
ARRESTERT: Tracy Edwards ble dømt for medvirkning til drap i 2012. Foto: Milwaukee Police Dept Vis mer

Ifølge flere medier, blant andre ABC News, levde Edwards et liv som hjemløs i flere år fra 2002. I 2012 tok livet hans en ny vending, da han ble dømt for medvirkning til drap.

I 2011 sto Edwards på en bro sammen med to andre hjemløse, Timothy Carr og Jonny Jordan.

KOKER OVER: Delray Johnson klarer ikke å kontrollere sinnet når mannen som drepte hans gravide søster smiler til ham. Vis mer

Et vitne har fortalt at de så Edwards og Carr dytte Jordan over broen og ned i elven. Jordan døde som følge av drukning.

I retten argumenterte advokaten for at Edwards' møte med Dahmer påvirket han dypt, og at han slet med narkotika- og alkoholavhengighet.

- Han kommer til å ha et annet spøkelse som hjemsøker ham hele livet, sa advokaten hans om drapet.

Edwards slapp unna med «bare» et og et halvt år i fengsel for medvirkning til drapet.

Det er ikke kjent hvor han befinner seg nå, eller hvordan han stiller seg til at det som endret livet hans for alltid er blitt dramatisert i en Netflix-serie.

LES OGSÅ: Elsket forfatter lurte alle - var seriemorder

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer