Fikk hver sin datter med samme donor

- Fars navn vil alltid være en hemmelighet for barna, sier ekteparet Dagny og Carina.

MAMMALYKKE: Dagny og Carina ønsket seg barn, og som eldstemann fikk Dagny lov til å bli gravid først.
 Foto: PRIVAT/SE OG HØR
MAMMALYKKE: Dagny og Carina ønsket seg barn, og som eldstemann fikk Dagny lov til å bli gravid først. Foto: PRIVAT/SE OG HØR Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Dagny Hjørvarsdottir (43) fra Island var tre måneder på vei da hun giftet seg med kjæresten Carina Borge (38) fra Fredrikstad. I dag heter begge Borge til etternavn.

- Dagny er eldst. Hennes biologiske klokke gjorde det derfor naturlig at hun fikk lov til å bli gravid først, sier Carina.

Ekteparet tar imot Se og Hør hjemme i Fredrikstad, hvor de bor sammen med døtrene Freyja (5 ½) og Andrea (4 ½) .

- Vi kaller dem for Mamma Dagny og Mamma Carina, forklarer de to småjentene.

Familien på fire både gleder og gruer seg til å se seg selv i yngre utgaver, når tv-kanalen FEM nå sender den nye feelgood-serien «Familieliv» på torsdager.

TO MAMMAER: Dagny og kona Carina Borge fra Fredrikstad gleder seg til å vise seerne på FEM at de lever et vanlig familieliv sammen med døtrene Freyja (t.h.) og Andrea.  FOTO: ESPEN SOLLI/SE OG HØR
TO MAMMAER: Dagny og kona Carina Borge fra Fredrikstad gleder seg til å vise seerne på FEM at de lever et vanlig familieliv sammen med døtrene Freyja (t.h.) og Andrea. FOTO: ESPEN SOLLI/SE OG HØR Vis mer


- De er to år siden opptakene ble gjort, så barna er litt mindre enn de er i dag, sier Dagny.

Kirkebryllup

Dagny og Carina har vært kjærester siden de traff hverandre i Oslo 1998.

Og de giftet seg på Island i 2008. Først på et offentlig kontor, før slekt og venner fikk dele deres kjærlighet og glede med en tredagers fest på sagaøya.

- Kirkebryllup fristet ikke meg i utgangspunktet. Jeg ville ikke gifte meg i en kirke og foran en prest som ikke respekterte meg for den jeg er. Men Dagny fant drømmemannen, en prest vi er så glade i at vi også har latt ham døpe barna våre, sier Carina.

BRUDEPAR: Dagny og Carina giftet seg på Island. Slekt og venner feiret deres kjærlighet i hele tre dager.  FOTO: PRIVAT/SE OG HØR Foto: PRIVAT/SE OG HØR
BRUDEPAR: Dagny og Carina giftet seg på Island. Slekt og venner feiret deres kjærlighet i hele tre dager. FOTO: PRIVAT/SE OG HØR Foto: PRIVAT/SE OG HØR Vis mer

Hun var 22 år gammel da hun sto åpent frem som lesbisk, kona Dagny hadde funnet ut av sin legning da hun var ett år yngre.

Carina vokste opp som enebarn i Norge, mens Dagny er en av syv i en stor søskenflokk fra Reykjavik, Island.

Ønsket seg barn

De to kvinnene visste de var avhengig av hjelp for å få barn. Løsningen ble Stork Klinikken i København, som også har hjulpet mange andre norske kvinner med å bli gravide.

TEGNEGLADE: Freyja og Andrea synes det er stas når mammaene Dagny og Carina har tid til å tegne med dem.  FOTO: ESPEN SOLLI/SE OG HØR
TEGNEGLADE: Freyja og Andrea synes det er stas når mammaene Dagny og Carina har tid til å tegne med dem. FOTO: ESPEN SOLLI/SE OG HØR Vis mer

Her kjøpte de 10 doser med sæd fra samme donor. De har valgt lukket donor som vil si at donors navn aldri vil bli kjent. Det eneste du kunne ønske var øyenfarge, hårfarge og høyde.

- Vi ønsket oss veldig barn. Og heldigvis ble du gravid allerede på tredje forsøk, sier Carina. Lykken var stor da graviditetstesten viste positiv.

Fødselen var tøff, både for mor og barn. Dagny var fullstendig utslitt etter 36 timer med rier.

- Jeg glemmer aldri hvordan jeg sto med den nyfødte babyen i armene mine og kjente på frykten for å bli alenemor.

Et nytt barn

To måneder etter at Freyja kom til verden var det Carinas tur til å gå gravid.

- Fars navn vil alltid være en hemmelighet for barna, sier ekteparet.

TV-KJENDISER: Carina og Dagny sa ja til å bli med i TV-serien for å vise at de er en helt vanlig familie, til tross for at de også er uvanlige.  FOTO: ESPEN SOLLI/SE OG HØR
TV-KJENDISER: Carina og Dagny sa ja til å bli med i TV-serien for å vise at de er en helt vanlig familie, til tross for at de også er uvanlige. FOTO: ESPEN SOLLI/SE OG HØR Vis mer

– Men de vil aldri være i tvil om hvem som er foreldrene deres. Vi har født hver vår datter, og adoptert hverandres barn. For selv om vi er gift, får ikke homofile ektepar automatisk foreldrerett til ektefellens barn dersom inseminasjonen er gjort i Danmark.

De sa ja til å bli med i TV-serien for å vise at de er en helt vanlig familie, til tross for at de også er uvanlige. Det er fortsatt mange fordommer der ute.

- Hverdagen vår er akkurat som for alle andre foreldre som har barn i barnehagen og full jobb ved siden av, sier Carina.

Litt guttete

Hun arbeider som pedagogisk leder i en barnehage, mens kona hennes jobber for politiet. Dagny er utdannet politi fra Island.

- Jeg er litt «guttete» av meg, jobber i et mannsyrke og liker å trene. Mens du er mer husmoren. Men vi utfyller hverandre, og håper ingen er i tvil om vår kjærlighet, sier Dagny og Carina, og viser frem tatoveringene «Me and You» «You and Me» som de fikk i bryllupsgave.

Jeg har en sterk historie jeg har lyst til å dele med Se og Hørs lesere. (Klikk her)

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer