Fikk baby av bestevenninnen

Etter 15 år kunne Sophie og Jack endelig ta fatt på livet som foreldre - med hjelp fra uventet hold.

FULL AV KJÆRLIGHET: Her holder Sophie sin egen sønn for aller første gang - etter to svangerskap utenfor livmoren og fem spontanaborter. Barnet har egg fra Sophie og sæd fra Jack, men ble båret frem av mammas bestevenninne. Foto: Caters News Agency
FULL AV KJÆRLIGHET: Her holder Sophie sin egen sønn for aller første gang - etter to svangerskap utenfor livmoren og fem spontanaborter. Barnet har egg fra Sophie og sæd fra Jack, men ble båret frem av mammas bestevenninne. Foto: Caters News Agency Vis mer
Publisert

Sophie Smith (33) og ektemannen Jack (36) hadde forsøkt å få barn i seks år. Etter fem spontanaborter og to svangerskap utenfor livmoren, trodde de at babydrømmen var knust.

Da kom Sophies bestevenninne, Emiliana Hall (33), til unnsetning. Den 31. mars i år fødte hun lille Leo James, som er Sophies og Jacks biologiske sønn. Både surrogatmoren, moren og faren gråt da han ble født.

- Vi kan ikke takke Emiliana nok, sier Sophie rørt.

Havnet på akutten

Emiliana og Sophie har vært venninner siden barndommen. De drømte om å bli foreldre samtidig, og den første gangen Sophie ble gravid ble Emiliana gravid to uker etter.

- Det var akkurat slik vi hadde håpet. Men så fikk jeg voldsomme smerter i magen, forteller Sophie.

Hun dro på akuttmottaket, hvor en ultralydundersøkelse viste at graviditeten var utenfor livmoren. Egget hadde satt seg fast i egglederen, som måtte fjernes.

Voldsom sjalusi

Det tok ikke lang tid før hun ble gravid igjen, men fosteret døde tidlig i svangerskapet. Det skjedde igjen og igjen. Hver gang Sophie spontanaborterte, var Emiliana hennes beste støtte.

- Det er ingen ting som kan forberede deg på hvor smertefullt det er å abortere gang på gang, sier Sophie, som jobber som innkjøper.

- Jo lengre det gikk, jo verre ble det å høre om andre som var gravide. Jeg var voldsomt sjalu, noe jeg skammet meg over, forteller Sophie.

Likevel prøvde hun å være støttende overfor de stadig flere venninnene som fikk barn.

- Jeg ville ikke at min barnløshet skulle gå utover vennskapene mine, forteller hun.

RUGEMOR: Pappa Jack, rugemor Emiliana og mamma Sophie - med baby Leo i Emilias mage. Foto: Caters News Agency
RUGEMOR: Pappa Jack, rugemor Emiliana og mamma Sophie - med baby Leo i Emilias mage. Foto: Caters News Agency Vis mer

Ville gi opp

Da hun fikk vite at Emiliana var gravid med nummer to, bestemte Sophie og Jack seg for å reise på en lang ferie.

De reiste rundt i Australia i to måneder, og da de kom tilbake var hun gravid igjen. Men egget satte seg fast i den gjenværende egglederen, og nå måtte den også fjernes.

- Det var spikeren i kisten. Nå tenkte jeg at det bare var å gi opp, sier Sophie.

Grundig overveielse

Da var det Emiliana tilbød seg å bære fram en baby for dem. Emiliana var gravid med sitt andre barn, Theo, som nå er blitt to år. Hun hadde tenkt grundig over saken før hun foreslo det for bestevenninnen.

- Jeg måtte være sikker. Du kan ikke trekke tilbake et slikt tilbud, sier Emiliana - som hadde full støtte fra samboeren James.

ABORTDEBATT: Sophie Elise setter seg ned for å prate om aborten hun gikk gjennom som 14-åring med en person som er sterkt imot å ta abort. Video: TV2 Vis mer

Så sønnen bli født

To år senere kan Sophie lykkelig klemme lille Leo inntil seg. Han er hennes og Jacks biologiske sønn, Emiliana var bare «rugemor» - eller surrogatmor.

Foreldrene var med hvert skritt på veien - helt til fødestua, hvor de fikk se sønnen bli født. Mors- og farsfølelsen kom med én gang.

DØDE BRÅTT: YouTube-stjerna Nicole Thea er funnet død, 24 år gammel. Familien bekrefter at hennes ufødte sønn også døde. Video: YouTube Vis mer

Nå planlegger bestevenninnene en ferietur for å feire det nye livet.

- Emiliana og jeg har vært på Ibiza mange ganger sammen. Nå kan vi endelig dra dit med ungene våre, sier Sophie lykkelig.

LES OGSÅ: - Føler meg kvalm av dette bildet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer